שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

12/03/2013 | 03:36 | מאת: מדי

כרופאת משפחה בקהילה אשמח להתייעץ עמך: א. יש לי מטופל הסובל מ"שלפוחית ביישנית". הוא זקוק בשל חרדה ל- SSRI או דומיו (SNRI וכו'). למרות שמומלץ בספרות על מתן ציפרלקס, הבנתי שציפרלקס פחות מתאים לו בשל השפעתו על מתן שתן. איזה תרופות נחשבות כמתאימות? ב. יש לי מטופלת הסובלת מ"שלפוחית רגיזה". היא זקוקה בשל דכאון חרדה ל- SSRI או דומיו (SNRI וכו'). הבנתי שמירו (רמרון) הוא אפשרות טובה עבורה מבחינת ההשפעה על מתן שתן. איזה עוד רעיונות תרופתיים מתאימים? תודה.

11/04/2013 | 14:29 | מאת:

בקשר לגבר רצוי להתייעץ עם אורולוג ( אורוגינקולוג מטפל רק בנשים). בקשר לאישה עם שלפוחית רגיזה, רצוי לתת לה טיפול אנטיכולינרגי, כדוגמת וסיקר, טוביאז או ספסמקס.