עצירה?

דיון מתוך פורום  אורוגינקולוגיה - דליפת שתן וצניחת רצפת האגן

01/03/2013 | 16:53 | מאת: רוני

לום ילדתי לפני חודשיים בהשראת לידה. הייצתי מחוברת לקטטר אפידורל בגב ורק לאחר יומיים ילדתי. הוציאו לי את הקטטר של השתן באמצע הלידה וישנתי עד מהלידה בשעה 6 עד 11 כשרק בשעה 12 נתתי שתן חלש- וחשבתי שזה בעקבות דלקת השתן בשתן שגילו בבית החולים. בבית החולים שאלו אותי איך השתן ואמרתי בסדר... אך שאני עדיין מרגישה לחץ. כנראה שחישבו זאת לדלקת ולא התייחסו. יומיים אחרי הלידה נהיו לי בצקות מטורפות והאחיות אמרו- ככה זה זה נוזלים זה יירד. יומיים לאחר מכן היה לי לחץ דם גבוה 140/90 למרות שבד"כ יש לי לחץ דם נמוך. לא התרגשו מזה ושיחררו אותי כעבור יומיים (לחץ הדם התייצב בבוקר). יש לציין שטענתי שאני מרגישה לחץ בשלפוחית בשחרור והתייחסו לזה כדלקת. הבצקות ברגליים ירדו רק בלילה בבית חולים בו הזעתי המון. (כנראה לא הכל ירד דרך השתן. מאז אני סובלת מתכיפות שתן כל 2 דקות בעיקר בהליכה. ואני נותנת המון שתן! יש לי לחץ על השלפוחית כל היממה. ואני ממש סובלת. באולטראסאונד כליות הכיס היה 84 התרןוקנתי ונארה שארית 20. כשגם ב84 אני מרגישה צורך לשתן. נראה אגן כליה 0.9 מעט גדוש, ציסטה קורטיאלית 0.9 ודופן שלפוחית מעט מעובה. מה יהיה האם נגרם לי נזק לכליות? אני כל הזמן מטילה כמויות אדירות של שתן. ונשראת עם תחושת שארית. האם יש נזק עיצבי? האם נהייתה לי שלפוחית עצלה? מה עושים? עד פגישה עם הרופא שיגיד לי שוב שזה יעבור ושזה לחץ של הרחם הייתי רוצה לשמוע לדעתך ומה כדאי לעשות בנידון אני ממש סובלת וחטפתי התקף פניקה- בו נתנו לי קלונקס לשבועיים. אני חוששת לקחת שלא יעשה נזק יותר! בבקשה עזרה? והאם יש סיכוי שאני ארפא מזה? אני כל היום בוכה מזה לא יכולה לעשות שני צעדים בלי שירותים אולי אני בכלל צריכה קטטר עד שזה יסתדר? תודה וסליחה על האורך!

05/03/2013 | 16:51 | מאת:

כל מה שתארת הוא נורמאלי לאחר לידה רגילה. הערכה אורולוגית רצוי לבצע כ- 6 שבועות לאחר לידה. כמו כן רצוי לבצע תרבית שתן לוודא שלא מדובר בדלקת בדרכי השתן.