פורום תרופות ורוקחות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פורום ייעוץ תרופתי
מהיום, אין צורך להיסחב לבית המרקחת כדי לקבל תשובות. כאן, תוכלו לקבל מענה אישי אונליין לכל שאלה המטרידה אתכם, מבלי לעמוד בתור. ליאת איבגי זמינה לכל שאלותיכם ותשמח לתת ייעוץ, מידע וטיפים בנושאי בריאות וטבע.

הפורום עוסק בנושאים הנוגעים לתרופות קונבנציונאליות ומספק מידע כללי על נטילת תרופות, מינוני תרופות (הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות), תגובות בין תרופתיות, תופעות לוואי של תרופות, לקיחת תוספי מזון ועוד.

- הפורום אינו מהווה המלצה רפואית
- פורום זה נועד לייעץ בנושא בריאות ורוקחות. שאלות אחרות יש להפנות לשירות הלקוחות של ניו-פארם. נשמח לענות על כל שאתה בתחום הבריאות ורק שתהיו בריאים.

למעבר לפורום לחצו כאן.
8295 הודעות
7535 תשובות מומחה

מנהל פורום תרופות ורוקחות

14/05/2016 | 20:00 | מאת: אורלי

אני חודש וחצי עם שיעול טורדני מאוד עשיתי בדיקה לשעלת ויצאה תקינה כופא ריאות נתן לי פרדניזון 20 מ"ג ליום ולא הבנתי איך יורדים במינון

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, אנא צייני את משך הטיפול ומה היו ההוראות המדויקות שקיבלת מהרופא. טיפול קצר של מספר ימים לא תמיד מצריך הפחתה הדרגתית של הנטילה. ליאת

14/05/2016 | 12:18 | מאת: אורנית

שלום רב!בני בן 45 יום מקבל 0.8 סירופ זנטק פעמיים ביום.שוקל 3.800 האם המינון תקין? האם גורמת התרופה לבעיות כבד. אם אני רגישה לאלכוהול האם האלכוהול בתרופה יכול להשפיע עליו? בעקבות לקיחת נוטרילון a/r נוצרת קיבה קשה.האם יש תכשיר שיכולה לתת לריכוך צואה? תודה על היענותך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

אורנית שלום, מינון של 0.8 מ"ל פעמיים ביום הוא בטווח המינונים המקובל לטיפול בתינוק בגיל של בנך. תופעת לוואי של דלקת בכבד היא מאוד נדירה, ונחשבת הפיכה. ברוב המקרים משתדלים לא לתת תכשירים המכילים אלכוהול לתינוקות. תכשיר זה מכיל מעט אלכוהול באופן יחסי, והרופא מפעיל שיקול דעת של תועלת לעומת סיכון. לגבי רגישות לאלכוהול, היא רלוונטית רק אם הילד רגיש. לגבי היציאות, בגלל גילו הצעיר, אין תכשיר שאוכל להמליץ עליו. התייעצי עם הרופא של בנך לגבי החלפת המזון או תכשיר להקלת היציאות. ליאת

13/05/2016 | 07:12 | מאת: טומי

אני בגיל 40 ובתקופה האחרונה מרגיש בכל בוקר צריבה בעיניים ומין גירוי כזה שכאילו יש לי מלח בעיניים

לקריאה נוספת והעמקה

טומי שלום, איני יכולה לתת לך אבחנה. קבע תור לרופא עיניים. בינתיים תוכל לנסות לטפל בטיפות עיניים נגד יובש. הן נמכרות ללא מרשם וייתכן ויקלו על הצריבה. ליאת

12/05/2016 | 21:40 | מאת: אסף

ליאת שלום, התחלתי לפני מספר שבועות בלקיחת אפקסור XR, התחלתי שבועיים במינון 75 מ"ג והתחלתי להרגיש כבר טוב, הפסיכיאטרית המליצה לי לעלות ל-150 מ"ג (טרם שיחה איתה לגבי ההשפעות עם ה-75 מ"ג) כאשר ניסיתי לעלות אני כבר מעל שבוע על 150 מ"ג, אני מרגיש פחות טוב בהרבה וגם חש יותר תופעות לוואי, ייתכן שהמינון של 75 מ"ג מספיק אפקטיבי עבורי ויכול לסייע במצבי? אוכל לומר שיש לי רגישות גבוהה לתרופות ולמשל בעבר שניסיתי אסיוול או תרופות הרגעה אפילו החצי מינון של המינון הנמוך ביותר השפיע עליי. האם ב-75 מ"ג התרופה לא תפעל כלל על אפקט הנורדרנאלין? האם במידה ולא, האם יש SNRI שעובדת מהמינון ההתחלתי כבר על הנורדרנאלין? ואם כן האם היא יעילה גם לדיכאון וגם לחרדות והתקפי פאניקה? כי קראתי שמה-SNRI רק האפקסור מתווה להפרעות פאניקה. אציין כי קראתי בפורומים בחו"ל על מטופלים שסיפרו גם שעלו ל-150 מ"ג וזה עשה להם תופעות לא טובות ושירדו חזרה ל-75 מ"ג זה ממש עזר להם כמעט ללא תופעות לוואי. אודה על מענה לשאלותיי ועצתך בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

אסף שלום, במינונים נמוכים האפקט של אפקסור הוא בעיקר על סרוטונין ורק במינון של 150 מ"ג ומעלה יש אפקט משמעותי על נוראפינפרין. עלייה במינון לעיתים גורמת לתופעות לוואי כמו התחלת טיפול. בהרבה מקרים זה חולף עם הזמן, אך אם זה לא קורה, עליך להתייעץ שוב עם הרופאה. אפקסור סלקטיבית לרצפטורים לסרוטונין פי 30 מאשר לרצפטורים של נוראפינפרין. תרופה בשם סימבלתה הניתנת גם לדיכאון וגם להפרעות חרדה מסוימות, סלקטיבית לסרוטונין רק פי 10 מאשר לנוראפינפרין. היא אינה רשומה להתקפי פניקה. תרופה בשם איקסל, הרשומה בארץ לדיכאון בלבד, משפיעה באופן זהה על שני סוגי הרצפטורים. ליאת

תודה על תשובתך ליאת. האם ייתכן שהאפקסור XR משפיע על נוראפינפרין גם במינון 75 מ"ג רק במידה מועטה יותר? (מכיוון שהוא ביחס 1:30 ההשפעה של המוליך העצבי נמוכה במינון של 75 אך עדיין קיימת). אני חושב שבגלל שאני סובל מהתקפי פאניקה בעברי הגוף רגיש לנוראפינפרין ולכן מינון שהוא גבוה מדי עבורי כמו ב-150 מ"ג עושה לי תופעות שמשפיעות עליי לא טוב. אז אם אני מבין נכון היא גם ה-SNRI הכי נכונה עבורי עקב היחס הנמוך ביותר אצלה בין סרוטונין לנורדרנאלין מכל תרופות ה-SNRI.

12/05/2016 | 09:04 | מאת: חסוי

אם לוקחים מודיקט + סרוקוול + ריספרדל מחדש אחרי הפסקה ארוכה אז כל הטשטוש של הזכרון/ עייפות וכאלה יחזור על עצמו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ניתן לדעת מראש בוודאות מה יהיו תופעות הלוואי. אך בשילוב מסר תרופות שיש חפיפה במנגנון הפעולה שלהן, הסיכון לתופעות לוואי גדל. ליאת

שלום, ברצוני לדעת האם ניתן לקחת במקביל אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500 (לדלקת בשתן) וקלונקס (להרגעה). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, ניתן לקחת את שתי התרופות במקביל, על פי הוראות הרופא שרשם אותן. ליאת

שלום, האם כאשר לוקחים דקינט מותר לקחת גם זייבן? מדובר באדם מבוגר הנוטל גם פרוקור, טריטייס, קומדין, פרקוסט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, דקינט לא מתנגשת עם זייבן. היא עשויה להתנגש עם פרקוסט, מכיוון ששתי התרופות פועלות במערכת העצבים המרכזית, וייתכן אפקט מצטבר של בלבול, ישנוניות, חוסר קואורדינציה. באדם מבוגר זה יכול להוביל למצבי בלבול או לסיכון לנפילות. זו נחשבת לאינטראקציה בדרגה בינונית ולא חמורה. ראוי לציין שיש התנגשויות נוספות, שהעיקריות הן בין זייבן לפרקוסט ובין פרוקור לפרקוסט ופרוקור עם קומדין. אין איסור על השילוב, אך יש צורך במעקב על תופעות לוואי וקרישת דם. ליאת

07/05/2016 | 13:50 | מאת: ניצה

אטראיטיס?

ניצה שלום, אנא נסחי שאלה מדויקת, ותני קצת פרטים (גיל, תרופות נוספות שנלקחות). ליאת

05/05/2016 | 19:49 | מאת: חיים

איזה תרופה יש ליותר מדי צמאים

חיים שלום, חשוב לאבחן את הסיבה לצימאון המוגבר. לפי האבחנה אפשר להתאים טיפול. פנה לרופא שלך. ליאת

05/05/2016 | 19:41 | מאת: חסוי

איך מורידים תופעות לוואי של מודיקט + סרוקוול ( בלי להחליף ת'זה )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לבצע שינוי בטיפול התרופתי ללא אישור או הנחייה מהרופא המטפל. בחלק מהמקרים ניתן לנסות להפחית מינון. אם מדובר בתופעות לוואי של הפרעות בתנועה, ניתן לשקול הוספת תרופה המטפלת בתופעות לוואי אלה. ליאת

03/05/2016 | 15:50 | מאת: רונית

שלום אני בת 25 ואני משלשלת כל היום סליחה על המידע הבוטה אני היום בטעות עשיתי גזים ובטעות בתחתונים יצא לי מה לעשות האם ללבוש תחתוני חיתול כי זה קורה לי הרבה

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, אם את סובלת מחוסר שליטה על הסוגרים. כלומר, זה קרה יותר מפעם או שתיים, את צריכה להתייעץ עם רופא. ליאת

05/05/2016 | 17:21 | מאת: רונית

שלום רונית רוצה לדעת אם יש לכם תרופה בשם כורכום ושום התרופה היא לתזונה ואם יש מה המחיר?

02/05/2016 | 21:38 | מאת: אסף

רציתי לשאול אם רוצים לשתות אלכוהול באירוע (לא כמויות), אלא 2-3 כוסות יין לדוגמא, האם מומלץ באותו יום ששותים לא לקחת את הכדור כדי לא ליצור אינטראקציה עם הכדורים?

לקריאה נוספת והעמקה

אסף שלום, לא ציינת באיזו תרופה מדובר. ליאת

מדובר באפקסור XR במינון של 150 מ"ג.

02/05/2016 | 15:20 | מאת: שואל שאלה בקשר לתרופה חילופית

אני סובל מדלקות אוזנים עקב נקב בעור התוף לא יכול לקחת תרופות נוזליות שמעתי שיש תרופה בצורת אבקה לדלקת אוזנים אשמח למידע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעבר שווק בארץ תכשיר בשם אוריקולרום, שהיה בצורת אבקה. התכשיר לא משווק יותר. ייתכן וניתן לרקוח תכשיר מקביל בבתי מרקחת שיש להם מעבדה רוקחית. ליאת

אני במתח אם זה בסדר. באם תוכלו להודיע לי אני יודה לכם מאד. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הודיה שלום, נטילת כדור אחד לא אמורה להיות בעייתית. בכל מקרה, יידעי את הרופא שלך על נטילת הכדור. כמו-כן, תוכלי ליצור קשר עם מרכז ייעוץ טרטולוגי (מומחים לבטיחות טיול תרופתי בהריון). ליאת

27/04/2016 | 14:44 | מאת: דן

RADIAN B + אקספו ספריי ( כחול ) לא לא עוזר לכאבים ברגל מעל שבועיים WHAT NEXT

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, תלוי מה הרקע לכאבים. מכיוון שמדובר בכאב ממושך, כדאי לפנות לרופא לאיבחון. בינתיים תוכל להיעזר במשככי כאבים ללא מרשם. התייעץ בבית המרקחת שלך לגבי משכך כאבים שיכול להתאים לך. ליאת

25/04/2016 | 20:15 | מאת: מאמא

מה דעתך על התרופה ? האם נכון שהיא טבעית ולא גורמת לתלות? ל.תענו לי בבקשה אם אקח 3 פעמים או 4 בשבוע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סליפ-אייד היא תכשיר תרופתי ולא טבעי. מדובר בתרופה שנמכרת ללא מרשם רופא ומיועדת לשימוש קצר או נקודתי. בשימוש קבוע תתכן תלות. ליאת

25/04/2016 | 18:40 | מאת: יפה

ברצוני לשאול אם יש תרופה חלופית לפרוקור שאין לה כל כך הרבה תופעות לוואי, ועושה פחות או יותר את אותה הפעילות בתודה יפה

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום, יש מספר תרופות להפרעות קצב לב. לכולן יכולות להיות תופעות לוואי. התאמת הטיפול נעשית על-פי סוג הפרעת הקצב וכן לפי מצבי מחלה נלווים. לכן, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול חליפי שיתאים לסוג הפרעת הקצב שלך ולמצבך הבריאותי. ליאת

שלום ליאת, תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. אני כבר לאחר שני ימי לקיחת אפקסור XR 75 מ"ג, לאחר שהפסקתי בהדרגה עם הציפרלקס על לירידה של 5-6 ימים למינון של 5 מ"ג, אני מרגישה מספר תופעות לוואי שמאוד מציקות לי: 1. צלצולים באוזניים. 2. אי שקט והתגברות החרדות. 3. קושי לישון בלילה. 4. תחושה מוזרה בראש. - אני שוקלת לוותר על התרופה ולחזור לציפרלקס בכלל התופעות הללו, זה מאוד מטריד אותי ואלו דברים שלא חוויתי עם הציפרלקס ממש בתחילת הטיפול. האם שווה להמתין מספר ימים לקבלת התוצאות הרצויות ולראות אם תופעות הלוואי חולפות? מאוד קשה לי להתמודד עם תופעות הלוואי הללו. מצד שני חבל לי לוותר על תרופה שאולי תעזור לי סוף סוף בדיכאון (בחרדות הציפרלקס סייעה) ואולי אלו באמת תופעות שמופיעות תמיד בתחילת טיפול וחולפות לאחר מכן. ואם התופעות ימשיכו אולי כדאי להיעזר בכדור הרגעה לכמה ימים עד שהכדור ישפיע? אודה לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, לא יודעת למה הכוונה בתחושה מוזרה בראש, אך שאר התופעות שהזכרת ידועות. אם הן לא חולפות תוך ימים ספורים, התייעצי עם הרופא לגבי אפשרות של הפחתת מינון והתחלת טיפול במינון נמוך יותר (אפשרי בתכשירים לשחרור מיידי). נסי לקחת את התרופה בבוקר כדי להתגבר על בעיית נדודי השינה. ניתן, באישור רופא, להיעזר בכדורי הרגעה עד שהתרופה תתחיל להשפיע. ליאת

אני סובל מיתר לחץ דם והתרחבות של אבי העורקים לכן קיבלתי חוסם בטא סלואו דרלין 80, אבל כבר חודשיים אין במלאי ואני ללא תרופה, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

איל שלום, נסה לבדוק בבית מרקחת של קופת חולים, לפעמים הם מייבאים באישור מיוחד תכשיר חלופי. בבתי מרקחת פרטיים אין תחליף. אם אין תחליף בקופת חולים, התייעץ עם הרופא לגבי תרופה אחרת. ליאת

24/04/2016 | 12:28 | מאת: yoramd

אני צורך פרדקסה עקב היפוך שעברתי אני אמור לעבור ניתוח בקע קרדיולוג אמר לי שיש להפסיק את התרופה 3 ימים לפני הניתוח אני אמור לטוס ולחול ובחזרה אני אהיה יומים לאחר הפסקת התרופה האם יש סיכון בטיסה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טיסה מהווה גורם סיכון להיווצרות קרישי דם, בעיקר אם מדובר בטיסה ארוכה. התייעץ עם הרופא שלך חגבי נטילת תרופה חליפית. במקרים מסוימים הרופא יסתפק באסיפרין ובמקרים אחרים תידרש לקבל זריקות קלקסאן. ההחלטה היא של הקרדיולוג או הרופא המטפל. ליאת

25/04/2016 | 08:12 | מאת: יורם ד

23/04/2016 | 18:56 | מאת: אדי

מה יש ללחץ / הרבה פיפי בלי רצפטים

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום, על איזה רקע הבעיה? האם פרוסטטה או דלקת בשתן? אם מדובר בפרוסטטה (ערמונית מוגדלת), גם אם אתה לא מעוניין בטיול תרופתי, עדיין צריך בדיקה של אורולוג. ליאת

אני מתעתד לטוס בחזרה לארץ יומיים לאחר שאני מפסיק את השימוש בתרופה לפני ניתוח האם יש סיכון בטיסה בעת הפסקת התתרופה יומיים לפני הטיסה סהכ עד לניתוח יהיו 3 ימי הפסקה של התרופה תודה רבה

23/04/2016 | 12:14 | מאת: דנה

ליאת שלום, אני נוטלת כשנה את תרופת הציפרלקס עקב הפרעות חרדה ודיכאון, הציפרלקס עזר לי מאוד בנושא של החרדות אך בדיכאון כלל לא עזר ואף הוחמר לי לבינתיים הדיכאון בתקופת הטיפול, כמו כן סבלתי מעייפות קשה וקושי בריכוז במהלך הטיפול, הפסיכיאטר שלי המליץ לי לנסות לעבור לתרופות מסוג SNRI שאולי יוכלו יותר לטפל בדיכאון וכן לעזור עם נושא העייפות, הוא אמר לי להתחיל עם 75 מ"ג במשך שבוע ואז לעלות ל-150 מ"ג. שאלותיי הן כאלה: 1. האם אפקסור XR הוא ה-SNRI האפקטיבי ביותר מכל המשפחה ובעל תופעות הלוואי המועטות ביותר? מדוע לא בחר באיקסל או בסימבלטה? 2.קראתי בכמה מקורות באינטרנט שהפעילות על הנורדרנאלין מתחילה רק במינונים של מעל 150 מ"ג, והמטרה בין היתר לעבור לכדור הזה הייתה כדי שתהיה השפעה גם על הנורדנאלין ולא רק על הסרוטונין (שהטיפול לא חווה הצלחה מלאה).מצד שני זה נשמע לי קצת תמוה, כי הכדור עצמו הוא SNRI ויש כדורים במינונים של 75 מ"ג ו-150 מ"ג, וזה כדור SNRI כך שצריך להיות בכדור אפקט המשפיע על הנורדרנאלין גם במינונים קטנים יותר, אודה אם תוכלי לשפוך קצת אור על הפעילות של הכדור והחלוקה שלו בין סרוטונין לנורדרנאלין (באחוזים) ומאיזה מינונים אמור להשפיע. 3. האם באמת הגמילה מ- SNRI קשה משמעותית מגמילה מ-SSRI? קראתי כל מיני תגובות באינטרנט שאלה כדורים שהתופעות לוואי בגמילה קשות ביותר, מצד שני ראיתי גם תגובות שאומרות שהגמילה שלהן לא יותר קשה מגמילה מ-SSRI. תודה רבה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, האפקטיביות של התרופות במשפחה היא דומה, ובכל מקרה המינון יותאם למינון האפקטיבי עבורך. הרופא על סמך ניסיונו הקליני והיכרותו איתך בוחר את התכשיר שהוא חושב שיתאים לך. אקסור XR אכן פועלת גם על המערכת הסרוטונרגית וגם על נוראפינפרין. היחס הוא 30:1. היא פעילה פי 30 יותר על המערכת הסרוטונרגית ובתחילת טיפול היא משפיעה קודם על המערכת הסרוטונרגית ורק בהמשך מתחילה להשפיע על המערכת האדרנרגית. ההשפעה האדרנרגית באה לידי ביטוי במינונים של 225-150 מ"ג, ולכן השאיפה היא להגיע למינונים אלה בהדרגה. תופעות הגמילה הן אינדיבידואליות, אך אמורות להיות דומות בין שתי המשפחות. בכל מקרה, זה יבוצע בהדרגה ובהדרכת הרופא המטפל. ליאת

23/04/2016 | 11:29 | מאת: גלית אוחיון רוביני

שלום רב אני בחודש השביעי וחצי להריון יש לי באמה השמאלית נקודת חן שזוהתה כזיהום לפני ההריון והרופאת עור נתנה לי בטאקורטן לפני ההריון האם זה בסדר להשתמש במהלך ההריון כיוון שהנקודה גדלה ולא אסטטית בעייני. תודה חג פסח שמח גלית

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, מכיוון מדובר בנקודת חן שגדלה, אני ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקת הנקודה. מכיוון שבטאקורטן רגיל (לא G) לא מכיל אנטיביוטיקה, התכשיר מתאים לטיפול בזיהום חיידקי. לגבי שימוש בבטאקורטן בהריון, רק באישור רופא. ליאת

שלום, אובחנתי עם סינוסיטיס על ידי מומחה אף אוזן גרון, וקבילתי פרדניזון לטיפול (5 ימים של 5 מג פעמיים ביום + 5 ימים פעם אחת) אני נוטל את הכדורים כבר ארבע ימים ונראה שיש הרגשה של שיפור כללי לכאורה, אבל אני מרגיש הרבה יותר את האיזור, ההרגשה הכללית טובה יותר אבל יש כאבי ראש ותחושת אף לחוץ כזה, וגם כאבי העיניים שהרגשתי לפני (עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים והכל היה תקין) היא מורגשת יותר. השאלה שלי האם בגלל שהתרופה עובדת על האיזור אני מרגיש אותו יותר וזה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, הרגשת ההקלה היא סימן חיובי. כאב הראש והלחץ כנראה קשורים לסינוסיטיס עצמה, אך רק רופא יוכל לאבחן זאת בוודאות. ליאת

21/04/2016 | 22:42 | מאת: אלי

אני טוען פה שמעט הפוך, כאילו אני מרגיש את כל האיזור שם פעיל הרבה יותר, לא כואב לי בצורה משמותית גם לפני לא כאב לי באף יותר מדי, אבל ההרגשה שלו היא הרבה יותר מורגשת עכשיו, בימים האחרונים שאני לוקח את התרופה, לפני זה היה פעם בשבוע מורגש האיזור של האף, ועכשיו בימים האחרונים מורגש יותר.

20/04/2016 | 22:00 | מאת: מיכל

האם צריך מרשם לאקניל לפצעי בגרות

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, אין צורך במרשם. ליאת

20/04/2016 | 17:25 | מאת: מרים

שלום,רוצה לשאול לגבי הכדור בשם קסניקל להרזיה שמפחית ספיגת השומנים בארוחה,האם אכן יש הצלחות איתו והוא עוזר לרדת במשקל?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מרים שלום, קסניקל פחות נפוצה כיום. עקב יעילות מתונה יחסית ותופעות לוואי של אי נעימות בבטן כמעט ולא רושמים אותה כיום. לתרופה פוטנציאל לעזור לך לרדת במשקל בשילוב עם שינוי תזונתי והפחתה בצריכת הקלוריות היומית. ליאת

20/04/2016 | 16:36 | מאת: רעות

שלום יש לי סקביאס ואני הידרותרפיסטית האם זה בסדר להיות במים החמים? האם זה ידביק את המטופלים? האם אפשר להכנס לבריכה אחרי הטיפול בלייקליר?

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום, סקביאס מאוד מדבקת. כדאי להימנע ממגע עם מטופלים על גמר הטיפול התרופתי והיעלמות הסימפטומים. ההדבקה מתרחשת בעקבות מגע ישיר בעור של אדם נדוע או שמיכות, מגבות וכו'. ליאת

20/04/2016 | 15:03 | מאת: ארנון

שלום לפורום קיבלתי הצעה של אורולוג לגבי טיפול של שלפוחית רגיזה וערמונית גבולית או ניתוח ערמונית או שימוש בדקל ננסי או לקחת כדורי סיאליס 5MG כל יום להרפית פעולת הערמונית והשרירים בשלפוחית. בעקבות הכתבות באתר שלכם לגבי תופעות לוואי מדקל ננסי. מה יכול לעזור לי הכי הרבה. תודה. ארנון

לקריאה נוספת והעמקה

ארנון שלום, 2 התרופות מיועדות לטיפול בתסמיני ערמונית מוגדלת. לשתיהן פוטנציאל לתופעות לוואי, הפוטנציאל של דקל ננסי הוא פחות משמעותי. כמו כן, חשוב לוודא שאין התנגשויות עם תרופות אחרות או מצבי מחלה נלווים. לסיאליס יתרון אם יש בעיה בזקפה או בתיפקוד מיני. ליאת

07/05/2016 | 17:58 | מאת: ארנון

ליאת שלום רב בעקבות תשובתך ובהיתיעצות עם רופאת המישפחה. הפסקתי את כדורי הדקל הננסי ועברתי לקחת סיאליאס 5 MG לא הרגשתי שום הבדלים במתן השתן אבל הרגשתי חום וריאקציה בפנים אחרי לקיחת הכדור כל יום וכמובן את הגירוי המיני. אחרי שבועים היפסקתי לקחת את הסיאליס ואני בהמתנה לרופא שלי אם לחזור לדקל הננסי. אני צריך פירוט ממך במה מטבתה תופעןת הלואי מלקיחת כדור הדקל הננסי. או מה יש אפשרויות אחרות לקחת. תודה. ארנון

19/04/2016 | 05:55 | מאת: דרור

איזה פרוביוטיקה הכי טוב לשלשולים

לקריאה נוספת והעמקה

דרור שלום, כל מותג פרוביוטיקה איכותי שאינו מסוג פמינה או ספציפי לבעיות נשים, יכול להתאים. מוצרים כמו ג'ארודופילוס, ביו-25, מגה-פרוביוטיק ועוד רבים וטובים. ליאת

19/04/2016 | 05:48 | מאת: מייק

איך מפסיקים להשתין הרבה חוץ מלקחת תרופות

לקריאה נוספת והעמקה

מייק שלום, כדאי להפחית בשתיה בשעות הלילה או לפני השינה, בעיקר אם מתן שתן מוגבר מפריע לשינה. אם אתה לקוח תרופות משתנות, כדאי לקחת אותן בבוקר. אם זה עדיין מטריד יש להתייעץ עם הרופא לגבי טיפול זה. אם מדובר במתן שתן מוגבר עקב הגדלה שפירה של הערמונית (פרוסטטה), ניתן לנסות לטפל בתכשירים טבעיים (תוספי תזונה שאינם תרופות), אך לבצע מדי פעם מעקב אצל הרופא המטפל. ליאת

18/04/2016 | 11:34 | מאת: נוי

שלום, בהמלצת רופא המשפחה השתמשתי בזריקת דיפרוספאן בשנתיים האחרונות (3 זריקות) כטיפול באלרגיה. כמו כן, בשנתיים האחרונות החלה אצלי נשירה שהלכה והחמירה.עשיתי ברורים רבים לגבי הנשירה שלא נמצא הגורם שלה וכן כל בדיקות הדם שלי תקינות. האם יכול להיות שהזריקה גורמת לנשירת שיער כתופעת לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

נוי שלום, סביר להניח שאין קשר לנשירת שיער. טיפול בסטרואידים יכול מצד שני לגרום לשיעור יתר באיזורים לא רצויים. ליאת

18/04/2016 | 09:24 | מאת: תל לוי

שאלה חשובה נוספת. לאחרונה נאמר לי לקחת תרופות עקב כולסטרול גבוה. בינתיים אני דוחה זאת בגלל נטילת הליריקה (125). האם יש השפעה הדדית בין התרופות? תודה, תל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, לא ציינת את שם התרופה שאת אמורה לקבל, אך סביר להניח שאין התנגשות, כי לליריקה אין כמעט התנגשות עם תרופות אחרות, ולא ידועה התנגשות עם תרופות להורדת כולסטרול. ליאת

18/04/2016 | 09:20 | מאת: טל לוי

אובחנה נוירופתיה ללא סיבה נראית לעין (נעשו בדיקות). הכאבים ברגליים לא קלים והם רק בלילות. בתחילה כמות של 75 גר עשתה את העבודה אבל לאט לאט הגעתי לכמות של 125 לפני השינה. אני חוששת שמדובר במשהו לכל החיים (אני בת 70 ובריאה) וכן שהכמות רק תלך ותגדל. האם ידוע על השפעות לאורך זמן רב? האם יש תחליף טוב? מאוד מוטרדת. תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, ליריקה מתאימה לשימוש ארוך טווח. ייתכנו כמובן תופעות לוואי והשפעות הדדיות עם מצבי מחלה נלווים, אך ציינת שאת בריאה. כמו בכל טיפול תרופתי, יש מחיר פוטנציאלי מול תועלת פוטנציאלית, והרופא מפעיל שיקול דעת שהתועלת מהטיפול עולה על הסיכוי לנזק. ליאת

17/04/2016 | 11:48 | מאת: רוברט

מה יש לשלשולים כרוני אם היה בדיקות צואה + צליאק ויצא OK + אין בעיות עם אוכל ספציפי + יש קצת לחץ בפיפי + ניתוח בכליות לפעמים סטרס

לקריאה נוספת והעמקה

רוברט שלום, בשאלה הקודמת רשמת שיש שלשולים מדי פעם, ועכשיו רשמת שמדובר בתופעה כרונית. כשיש מצב של שלשול כרוני יש לעשות בירור רפואי לגבי סיבת השלשול ולתת טיפול בהתאם לאבחנה. אם מדובר בשלשול נקודתי (שנמשך יום או יומיים) ומגיע אחת לכמה חודשים, ניתן לקחת תכשיר פרוביוטיקה כמניעה ותכשיר להקלה בתסמינים כשיש שלשול. ליאת

17/04/2016 | 11:41 | מאת: טומי

איזה PROBIOTICA הכי טוב לקחת

לקריאה נוספת והעמקה

טומי שלום, זה תלוי לאיזו מטרה אתה מעוניין בפרוביוטיקה. יש פרוביוטיקה שהיא ספציפית לבעיות עיכול, יש פרוביוטיקה עם תוספות כמו אנזימי עיכול או ספירולינה. גם כמות החיידקים משתנה מתכשיר לתכשיר. ליאת

17/04/2016 | 05:45 | מאת: רוברט

איך עושים שלא יהיה שלשולים שבא פעם בכמה זמן

מה מכילה משחה זו ? והאם מכילה קורטיזון, סטירואידים ?

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, המשחה מכילה מרכיבי לחות בלבד, אין בה סטרואידים או אנטיביוטיקה והיא אינה מבושמת. ליאת

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2016 | 22:33 | מאת: ליטל

סימיקול לא עוזר לא לפני אוכל ולא אחרי האם מותר לנסות תרופה אחרת אחרי זה ומה מומלץ??

16/04/2016 | 13:33 | מאת: מישהי

שלום רב, שאלה לגבי קירור האוביטרל: הוחזק מאז הקנייה בקירור. לקראת שימוש - מאז הבוקר יצא בשקית עם 2 קרחומים קפואים. חזר בצהריים למקרר למספר שעות. בעלון כתוב שאין להחזיר לקירור... (נקרא, לצערי, בדיעבד) האם האוביטרל נפגע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם התרופה הייתה במהלך כל הזמן בטמפרטורה של עד 8 מעלות, זה כאילו היא לא יצאה מהמקרר. אם הטמפרטורה הייתה גבוהה יותר או שלא הייתה ידועה, צריך לפנות לרוקח הממונה על התרופה בחברת סרונו. אני אנסה מחר ליצור קשר איתם. ליאת

שלום, יצרתי קשר עם החברה והם מעדיפים למסור את המידע ישירות אלייך ללא מתווך. אם את יכולה, רשמי מספר טלפון בתגובה כדי שיוכלו ליצור איתך קשר. ליאת

שלום נבדקתי אצל מומחה אף אוזן גרון, נמצא שיש לי גודש באף וסינוסיטיס, הממצאים הם: DEVIATED NASAL SEPTUM - LEFT CONGESTION NASAL SINUSITIS CHRONIC כל הבלאגן החל בחודש+ האחרון, שהיה לי כאבי ראש הציק לי בעיניים והרגשת סתימות באף ובאוזניים, הרופא נתן לי פרדינזון במינון של 5 מג פעמיים ליום בחמישה ימים הראשונים ועוד חמישה ימים עם הורדה לכדור אחד. השאלה שלי, האם נהוג ונכון לתת למצב הזה פרדינזון ולמה לא לתת אנטיביוטיקה במצב כזה, כיאה לדלקות/סינוסיטיס? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, כנראה שהרופא איבחן סינוסיטיס כרונית שאינה זיהומית. הרקע יכול להיות אלרגי או דלקתי (אך לא זיהום), וטיפול בסטרואידים הוא אחד הטיפולים המקובלים. ליאת

14/04/2016 | 22:33 | מאת: קרן

קיבלתי מרשם לטיפול בפריחה בעור לאלרג'י קאר ואני אמורה לעבר בדיקת דם כללית האם לתרופה יש השפעה על הבידקות וצריך להפסיק את התרופה לפני הבדיקה

קרן שלום, אלרג'י קאר אינה מתנגשת עם בדיקת דם כללית. ליאת

שלום, האם ניתן להשתמש בשתי התרופות יחד: קסטרל ו - דטרוסיטול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין התנגשות בין שני התכשירים, וניתן לשלב בהוראת רופא. ליאת

13/04/2016 | 10:48 | מאת: יוכי

שלום רב רציתי לדעת האם לאחר נטילת ניאוטיגזון עלולה להיות נשירת שיער ?איזה שינוי במרקם השיער? והאם השיער יצמח שוב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יוכי שלום, ייתכנו תופעות לוואי של איבוד שיער ושינוי במראה השיער. ברוב המוחלט של המקרים מדובר בתופעה חולפת. ליאת

האם עלולה להיות בעיה או ניגוד עינינים מלקיחת גלולות לפני השינה?

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל שלום, חלק מתכשירי המולטי-ויטמין מכילים גם מרכיבים כמו Q-10 או ג'ינסנג, שהם חומרים מעוררים. נטילת תכשירים כאלה בלילה עלולה להפריע לישון. לתכשירי אומגה 3 אין את הבעיה הזאת. ליאת

12/04/2016 | 00:42 | מאת: אור

אני לוקחת מידי ערב 2000 יחידות של ויטמין D בשמן זית , בהמלצת הרופא. האם טפטוף על פרוסת לחם משנה את הספיגה ? האם עדיף לקחת בנפרד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, ניתן לקחת את הויטמין D עם אוכל ללא השפעה על הספיגה. ליאת

11/04/2016 | 14:36 | מאת: פנינה

שלום רב האם התרופה סימווקסון היא להורדת קולסטרול בלבד? קראתי בפורום שהתרופה היא גם לטריגליצרידים.(שהם תקינים אצלי) מתיי יש לקחת את התרופה. בערב? או ממש לפניי השינה? בברכת בריאות טובה

פנינה שלום, התרופה סימבקסון מיועדת להורדת כולסטרול רע (LDL) העלאת כולסטרול טוב (HDL) וגם להורדת טריגליצרידים. יש לקחת אותה בערב, אך אם נוח לך יותר לקחת לפני השינה זה גם בסדר. ליאת

10/04/2016 | 22:33 | מאת: נועה

שלום רב,האם קיימים נכון להיום כדורי הרזייה יעילים במרשם רופא,אשמח לקבל שמות שלהם?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, יש תרופה אחת הניתנת במרשם רופא למטרת הרזיה. שמה הוא razin, והיא פועלת במנגנון של דיכוי תיאבון. היא משמשת רק במצבים של השמנת יתר המהווה גורם סיכון למחלות כרוניות ורק לפרקי זמן קצרים. התרופה ניתנת במרשם בלבד על-פי שיקול דעתו של הרופא המטפל. לתרופה יש יעילות מסוימת בשילוב עם שינויי תזונה וביצוע פעילות גופנית. אינה מתאימה לחולי לב או יתר לחץ דם, אנשים עם הפרעות קצב, בעיות נפשיות, ועוד. ליאת

10/04/2016 | 07:15 | מאת: שון

איזה תרופה לוקחים / משהו טבעי לגמור עם שלשול ( כרוני )

לקריאה נוספת והעמקה

שון שלום, על איזה רקע השלשולים? האם עברת בדיקות או איבחונים בנושא? כמה זמן נמשכת הבעיה? ליאת

10/04/2016 | 01:34 | מאת: רוברטו

מה לוקחים אם השינה לא טוטלית ( פעם קשה לישון + פעם לא )

לקריאה נוספת והעמקה

רוברטו שלום, יש מספר אופציות לטיפול בבעיות שינה נקודתיות. ישנם תוספי תזונה כמו רסקיו לילה, ביו-דרים, רגיעון לילה וכולי. ישנם גם תכשירים תרופתיים ללא מרשם רופא כמו סליפ אייד /טונייט, דורמינול לילה וסונגה נייט. במקרים שטיפול טבעי או ללא מרשם לא מספיק, ניתן לבקש מרופא המשפחה כדור שינה במרשם. רצוי לא לצרוך כדורים אלה באופן קבוע. ליאת

09/04/2016 | 08:10 | מאת: זיו

איזה תרופה יש ל OVER רעב + צמא

לקריאה נוספת והעמקה

זיו שלום, יש לבצע בירור אם יש סיבה רפואית לתופעות שאתה מתאר ואם יש בכלל צורך בטיפול תרופתי. בהתאם לאבחנה ניתן לקבוע טיפול. ליאת

ערב טוב, קיבלתי תרופת "מרוקן" שלושה ליטר לשתיה לפני קולונוסקופיה. ביתי בת 11 חודש. האם מותר להניק עם התרופה? כמה זמן אחרי הטישטוש מותר להניק בלי שחומרי הטשטוש יופרשו בחלב? תודה רבה, טלי

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום, ההנחייה היא להתייעץ עם רופא לפני שימוש במרוקן בזמן הנקה, בגלל שאין מספיק מידע על בטיחות. ההמלצה שלי היא להתייעץ גם עם מרכז לייעוץ טרטולוגי (יש בבתי החולים הגדולים וניתן ליצור איתם קשר טלפוני). לגבי חומר ההרדמה, תלוי באיזה חומר משתמשים בבית החולים. לרוב חומרים אלה מתפנים מהר מהגוף, ותוך מספר שעות ניתן לחזור להניק, אך חשוב לברר זאת מול בית החולים בו מתבצעת הבדיקה. ליאת