סינוסיטיס בגודש, פרדינזון ללא אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/04/2016 | 17:01 | מאת: אלי

שלום נבדקתי אצל מומחה אף אוזן גרון, נמצא שיש לי גודש באף וסינוסיטיס, הממצאים הם: DEVIATED NASAL SEPTUM - LEFT CONGESTION NASAL SINUSITIS CHRONIC כל הבלאגן החל בחודש+ האחרון, שהיה לי כאבי ראש הציק לי בעיניים והרגשת סתימות באף ובאוזניים, הרופא נתן לי פרדינזון במינון של 5 מג פעמיים ליום בחמישה ימים הראשונים ועוד חמישה ימים עם הורדה לכדור אחד. השאלה שלי, האם נהוג ונכון לתת למצב הזה פרדינזון ולמה לא לתת אנטיביוטיקה במצב כזה, כיאה לדלקות/סינוסיטיס? תודה רבה.

אלי שלום, כנראה שהרופא איבחן סינוסיטיס כרונית שאינה זיהומית. הרקע יכול להיות אלרגי או דלקתי (אך לא זיהום), וטיפול בסטרואידים הוא אחד הטיפולים המקובלים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות