נגישות
נגישות

תופעות לוואי בתחילת טיפול אפקסור XR

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/04/2016 | 04:48 | מאת: דנה

שלום ליאת, תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. אני כבר לאחר שני ימי לקיחת אפקסור XR 75 מ"ג, לאחר שהפסקתי בהדרגה עם הציפרלקס על לירידה של 5-6 ימים למינון של 5 מ"ג, אני מרגישה מספר תופעות לוואי שמאוד מציקות לי: 1. צלצולים באוזניים. 2. אי שקט והתגברות החרדות. 3. קושי לישון בלילה. 4. תחושה מוזרה בראש. - אני שוקלת לוותר על התרופה ולחזור לציפרלקס בכלל התופעות הללו, זה מאוד מטריד אותי ואלו דברים שלא חוויתי עם הציפרלקס ממש בתחילת הטיפול. האם שווה להמתין מספר ימים לקבלת התוצאות הרצויות ולראות אם תופעות הלוואי חולפות? מאוד קשה לי להתמודד עם תופעות הלוואי הללו. מצד שני חבל לי לוותר על תרופה שאולי תעזור לי סוף סוף בדיכאון (בחרדות הציפרלקס סייעה) ואולי אלו באמת תופעות שמופיעות תמיד בתחילת טיפול וחולפות לאחר מכן. ואם התופעות ימשיכו אולי כדאי להיעזר בכדור הרגעה לכמה ימים עד שהכדור ישפיע? אודה לעזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, לא יודעת למה הכוונה בתחושה מוזרה בראש, אך שאר התופעות שהזכרת ידועות. אם הן לא חולפות תוך ימים ספורים, התייעצי עם הרופא לגבי אפשרות של הפחתת מינון והתחלת טיפול במינון נמוך יותר (אפשרי בתכשירים לשחרור מיידי). נסי לקחת את התרופה בבוקר כדי להתגבר על בעיית נדודי השינה. ניתן, באישור רופא, להיעזר בכדורי הרגעה עד שהתרופה תתחיל להשפיע. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות