שלשול כרוני כמעט שנה

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

08/12/2017 | 14:47 | מאת: זיו

שלום, אני בן 17 וכבר כמעט שנה שיש לי שלשולים וצואה רכה שמלווה שבאובדן משקל. (6 קילו) עשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ושתי הבדיקות יצאו תקינות. עשיתי בדיקות לויטמינים וברזל וכולם היו תקינים חוץ מכלוריד נמוך וברזל גבוה. ובכל הבדיקות שעשית ה rdw-sd שלי היה נמוך. ישלי שלשול אחרי שאני אוכל פירות, מה לדעתך הסיבה למצב שלי? תודה.

זיו שלום, בהתבסס על הנתונים בשאלתך אינני יכולה לתת הסבר לתופעה שאתה מתאר. קיימים רכיבים תזונתיים רבים אשר עשויים לגרום ליציאות רכות/ שלשולים. ציינת לדוגמה שיש לך שלשול לאחר אכילת פירות. פירות מכילים סיבים תזונתיים, פרוקטוז וסורביטול בכמויות שונות ויכולה להיות לכך השפעה על תגובת מערכת העיכול. אני ממליצה לך במקביל לבירור הרפואי לפנות בצורה מסודרת לדיאטנית גסטרו על מנת לבצע בירור תזונתי. באמצעות הסתכלות ובחינה מעמיקה של הרגלי האכילה שלך ניתן יהיה לבצע שינויים והתאמות אשר עשויים להטיב עם מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול