מצוקה נשימתית, חסמת ריאות וטיפול

דיון מתוך פורום  COPD - חסמת הריאה

16/07/2018 | 09:02 | מאת: ליה

אבי בן 76 לפני כשנה וחצי עבר ניתוח לכריתת כיס מרה ותיקון בקע ,יומיים לאחר הניתוח החלה מצוקה נשימתית קשה שבעקבותיה הורדם והונשם בטיפול נמרץ בשיב"א. לאחר כעשרה ימים חזר למחלקה אך מבחינת תפקוד הריאות לא חזר לעצמו ומאז מוגדר כ COPD , מאז גם כל המצב בבית השתנה לחלוטין ,במהלך כל היום משתמש במשאפים,(רלבר איפטה וDUACLAIR 430/12 ) באנלציות (ארובנט, וונטולין שהופסק בגלל דופק מהיר ,בביקור האחרון אצל רופא ריאות ניתן בודיקורט באנלציה במקום רלבר ) ובסטרואידים שלא מצליח להיגמל מהם..(בכל פעם שאנחנו מגיעים ל 5 מ,ג פרדניזון שוב ישנה התלקחות ,רופא המטפל נותן זריקה ,עוברים ל 40 מ"ג יורדים בהדרגה וחוזר חלילה..)בחצי השנה האחרונה דלקות ריאות חוזרות ונשנות, אשפוזים חוזרים ,נזקק לאנטיביוטיקה , סטרואידים וכו..בנוסף חלה הידרדרות במצב הגופני (ירידה משמעותית במשקל, חוסר תאבון, בקע חוזר עם לולאות מעי מורחבות ,קושי בהליכה ושרירים חלשים..ולקוציטים גבוהים בבדיקות דם) תפקוד ריאות אחרון FEVI=64% , משתנה במצב של התלקחות ,CO2 בדם=51 , סיטורציה באויר חדר- 91 משתנה לאחר פיזיוטרפיה -ניפוח וכו.. בקיצור אנחנו חסרי אונים , מרגישים שהוא אינו מאוזן תרופתית ואולי השימוש יתר בסטרואידים הוביל למצב הזה..חשוב לציין שאינו משתמש בחמצן כי לרוב הסיטורציה תקינה,נראה שהקושי הוא בעיקר באיורור.. השאלה איך אנו מחזקים את השרירים- האם כדאי לתת איזשהו תוסף תזונה כמו ויטמיןD,סידן, אנשור?? האם כדאי לתת חמצן מידי פעם? האם כדאי להשתמש ב VIPP בלילה? איך נגמלים מסטרואידים?

שלום רב יש לפנות לרופא ריאות שיעבור על כל התיק הרפואי שאלות רבות כגון תפקוד לבבי, עישון, משקל גוף, אסטמה, תרופות ומחלות רקע אחרות, הדמייה, בדיקה גופנית, יכולת ביצוע מאמצים... כל אלו חשובים על מנת לקבוע תכנית טיפולית בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום COPD - חסמת הריאה