חוסר זרע מוחלט שהשתפר לבודדים בתנועה

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בנק הזרע

08/06/2017 | 18:05 | מאת: מנשה

שלום רב. בן 29, בריא. לפני כחצי שנה אובחנתי כאזוספרמי(חסר זרע מוחלט) יחד עם וריקוצלה קלה עד בינונית._FSH גבוה, אין בעיה גנטית וקריוטיפ תקין, אשכים מאוד קטנים סביב 7 סמ"ק) לאחר שינוי תזונה, אי שתיית אלכוהול ועישון בתוספת דיקור סיני, ויטמינים(E+אבץ) היה שיפור מאוד גדול. בחודשיים האחרונים הקפאתי 7 מבחנות של בודדים בתנועה יפה שבכל אחת מהם יש סדר גודל של 100-150 תאי זרע בתנועה. אני נשא של הפטיטיס B ברמת וירוס מאוד נמוכה. מה שאומר שאני יכול לבצע הקפאות וטיפולים אך ורק בהדסה או רמב"ם. עשינו השבוע סבב ראשון שלא הביא להפריות בכלל(12 ביציות). הרופא לא יודע להגיד לי אם זה בגלל הזרע אבל מניח שאם לא היו הפריות בגלל כנראה שזה בגלל הזרע.(בשל הרקע ממנו באנו) במעבדה אמרו שכדאי לעשות עוד סבב אחד והפעם לעשות פעולה של אקטיבציה לביצית ושזה יכול לעזור ליצור הפריות. רציתי לדעת, אם מבחינת הזרע, אחרי השיפור הגדול שהוא עבר בחודשים האחרונים האם יש לי עדיין תקווה? האם יש בדיקות מסוימות שאני יכול לעשות לזרע בכד'י שנוכל לדעת איך להתנהל( ברמב"ם אין ממש פתרונות)? *ניסיתי לדבר עם מעבדות מיוחדת ברטוב וכדו' והם אומרים שאני צריך קודם לטפל בוירוס ההפטיטיס להוריד אותו ל0 ואז לעשות אצלהם מיון זרע. האם זאת אופציה טובה? כי זה טיפול שיכול להגיע לחצי שנה בהפטיטיס. תודה רבה!!!

האפשרות של אקטיבציה של הביציות באמצעות קאלציום יונופורם בהחלט נראית לי כאפשרות טובה מלבד זאת יתכן שניתן להשתמש בצלוחיות פיקסי לצורך בחירת הזרע,בעל פוטנציאל הגבוהה ביותר להפרות -אופציה שאינה נופלת מהאפשרות של בחירת זרע בשיטת ה-IMSI

12/06/2017 | 10:05 | מאת: מנשה

תודה רבה על המענה. רשמת על האופציה של הצלוחית פיקסי. את הניסיון להפריות עשו לנו בשיטה שלוקחים זרע בודד ומחדירים לביצית. לא מדובר באותו הדבר? ואם לא, מזו השיטה הזאת? והשאלה החשובה ביותר, זה שלא היו הפריות כלל, אומר משהו מוחשי?

בעת ביצוע ה-ICSI ניתן להשתמש בצלוחיות מיוחדות המכילות חומר הקרוי יאלורינן שתאי זרע תקינים נצמדים אליו,,תאי הזרע הצמודים בצלוית עם החור משמשים לביצוע ה-ICSI -שיעור תאי הזרע התקינים בין תאי הזרע עם הזיקה ליאלורינן הנו גבוהה ביותר ומכאן שיעורי ההפריה העוברים התקינים ושיעורי ההריונות הגבוהים יותר

מאחר שהחשיבותו של ה- DNA של הזרע מכרעת בעת טיפולי העזר של הפריון וההפריה החוץ גופית,אחת הטכניקות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין לצורך ביצוע ICSI המביאות לשיפור איכות העוברים, שיפור שיעור ההשתרשות, עליה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות הנה שימוש בצלוחיות המכילות חומר הקרוי יאלורינן- תאי זרע תקינים הנם בעלי זיקה אופטימאלית לחומר זה ולכן נצמדות לחומר בצלוחית,שימוש בתאי זרע אלו לביצוע ה-ICSI משפר את תוצאות ההפיה וה-IVF

מנהל פורום פוריות הגבר - בנק הזרע