טיפול שיניים עם קומדין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

21/06/2011 | 09:11 | מאת: יעל

שלום רב! אני פונה מדאגה לאבא שלי. לאבי בוצעה בינואר 2011 עקירת 3 שיניים ובו במקום הוכנסו שתלים. כעת זומן להמשך טיפול ולחשיפת השתלים. בין 2 הארועים אושפז אבי בבית חולים בשל פרפור פרוזדורים ומקבל כבר 3 חודשים קומדין לדילול הדם. בבדיקת PT-INR הוא נמצא בטווח שבין 2.4 ל-2.5. הכירורג המטפל בדעה שלא להפחית את הקומדין לפני הטיפול אפילו אם יהיה דימום. אני מודאגת ומבקש לשמוע את דעתכם. האם ברמת ה אי.אנ.אר ניתן לעשות את הטיפול הנ"ל ? אם יהיה דימום רב , איך ניתן לעצור אותו? תודה יעל

ליעל שלום רב, הדעה המקובלת כי ב INR בערך של 2.5 ניתן לבצע טיפולים כירורגיים זעירים כמו לצורך חשיפת שתלים-טיפול שאינו רדיקאלי. במידה ונוצר דימום שאינו פוסק בטווח זמן סביר, קיימים חומרי שטיפה לעצירתו וד"כ לכל כירורג יש כאלו במרפאה. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

21/06/2011 | 13:20 | מאת: יעל

אם מדובר בטיפול שיניים יותר מדמם כמו שיננית ועקירה לאיזו רמת אי. אנ. אר . צריך לרדת ? (כמובן שאתיעץ גם עם הכירורג המטפל ועם הקרדיולוג)

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים