סוגי כתרים..........

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

07/10/2020 | 11:11 | מאת: גאיה

מה ההבדל בין כתר חרסינה המאוחה למתכת לבין כתר חרסינה המאוחה לזרקוניה (לא כולו זרקוניה)? כאשר מדובר בשן טוחנת אחורית, עד כמה משמעותי ההבדל מבחינת עמידות וחוזק לשנים. המשמעות האסתטית פחות רלוונטית עקב היות השן אחורית. על איזה כתר תמליץ לשן טוחנת אחורית ?

לגאיה שלום רב, ההבדל העיקרי בין סוגי הכתרים הוא בכיפת הבסיס עליה בונים את החרסינה-מתכת או כיפת זירקוניה. מבחינת חוזק ועמידות, אין הבדל משמעותי בהיצוע כתר בשן אחורית. אני בד״כ ממליץ על כתר מאוחה למתכת שבעשייה נכונה מספק אסתטיקה טובה, עמיד וזול משמעותית. בברכה, ד״ר אביטל מתן

07/10/2020 | 16:42 | מאת: גאיה

האם לדעתך בכתרים המאוחים לחרסינה- יש יותר סיכוי לדלקות חניכיים, ואו להצטברות חיידקים בשולי הכתר? האם יש הבדל בסוג המתכת ? האם תוכל בבקשה להגיד בערך מה ההבדל במחיר ?

לגאיה שלום, באם הכתרים מבוצעים ביד רופא מנוסה ובמעבדה איכותית, אין כל סיבה להצטברות פלאק וחיידקים, לגרוי חניכיים ודלקת שולית. יש סוגי מתכת שונים, ככלל, מתכת איכותית, מכל סוג, לא אמורה ליצור גרוי. ככלל, מחיר כתרים ״ללא מתכת״ בד״כ יקרים יותר. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים