שיקום פה, לסת תחתונה שהכתרים נופלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

18/06/2020 | 10:40 | מאת: חני

שלום רב, בת 60 בריאה, יש לי בעיה בשיניים בלסת התחתונה, כל הכתרים שהיו לי כבר שנים רבות נפלו, ובבדיקה נאמר לי שלא ניתן לעשות שתלים כיוון שאין מספיק מקום וגם לא ניתן להשתיל עצם...האם יש פתרון אחר? תודה

לחני שלום רב, במצב של חסר שיניים ועצם תומכת, יש כמה אפשרויות : ביצוע תותבת נשלפת (שאיכות החיים בשימוש בה פחותה מאשר בשיקום קבוע) או ביצוע שתלים (לצורך קיבוע תותבת-עדיף מנשלפת שלמה) או שתלים ושיקומם לאחר השתלת עצם נרחבת. לאור שלילת האפשרות להשתלת עצם, כפי שנאמר לך, אני מציע כי תפני למומחה לכירורגיה או למוחה בשיקום הפה לקבלת חוות דעת נוספת. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים