שתלים ויובש בפה-שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/06/2020 | 10:18 | מאת: חן

שלום. אני אמורה לעבור השתלת 3 שתלים בלסת עליונה. סובלת מיובש בפה בעיקר בלילה כנראה כאחד הסימפטומים לדלקת פרקים פסוריאטית ממנה אני סובלת ,תסמונת סיוגרן המתבטא ביובש בפה ובעיניים. האם זה יכול להשפיע כל שהוא על הרכבת השתלים או קליטתם? תןדה

לחן שלום רב, חוסר הפרשת רוק המוביל ליובש בפה ובמיוחד קיצוני, יכול לגרום להתקדמות מהירה של עששת ולזיהומים חידקיים ופטרתיים ולדלקות חניכיים. אין למחלה השפעה על קליטת השתלים אך באם אין שמירה מוקפדת על בריאות החניכיים, ושמירה על לחות (רוק מלאכותי, שתייה מרובה) סיכוי השרדות השתלים לאורך השנים יכול להפגע. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים