חומר אילחוש בעקירה,וכן מיקרופירין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

22/08/2019 | 23:14 | מאת: דן

שלום בעבר,אחרי שקיבלתי זריקת דיפרוספן, משום מה פיתחתי אחרי כמה שעות,סימפטומים קשים,כמו כאבי ראש לוחצים וקשים ,טיניטוס,הרגשה כללית רעה,תופעות שנימשכו חודשים רבים, אני עומד לעבור עקירות שיניים,שאלתי, האם באיזה שהוא מחומרי ההרדמה ברפואת שיניים,בזריקות ההרדמה,ישנם חומרים כימיים,שיש בזריקת הדיפרוספן? האם יש מקום לחשוש,? או שאין קשר בין החומרים שבדיפרוספן ומאלחשים בטיפול שינייים? וכן שאלה בקשר למיקרופירין75, האם יש להפסיק נטילתו לפני עקירה? ואם כן ,כמה זמן לפני? ומתי אפשר שוב לחדש? הבנתי שיש דעות לכאן ולכאן, יש שמבקשים להפסיק מיקרופירין, ויש שמרשים להמשיך,גם ביום העקירה, מדוע זה כך? ואיפה המצב הרצוי?להפסיק,או לקחת הלאה? תודה רבה מראש

לדן שלום רב, זריקת דיפרוספן מכילה סטרואידים וכן חומר אלחוש (לידוקאין) המשמש להרדמה מקומית ברפואת שיניים. ככל שידוע לי, אין קונטראינדיקציה לביצוע טיפולי שיניים בזמן קבלת התרופה. קיימת מחלוקת לגבי הפסקת נטילת מיקרופירין (חומצה סליצילית) לפני טיפולים כירורגיים בחלל הפה. ההחלטה היא של הכירורג המטפל. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים