חשיבות השימוש במנקה לשון ובחוט דנטלי?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/08/2019 | 18:59 | מאת: איתי

שלום רב. אני בן 29 מעולם לא השתמשתי במנקה לשון ובחוט דנטלי. לאחרונה קראתי על מנקה לשון ושימוש חשיבותו אותו הדבר לגבי חוט דנטלי. רציתי לדעת מנקה לשון כל כמה זמן מחליפים ? האם מספיק לשטוף אותו במים של ברז או צריך להרתיח אותו ?

לאיתי שלום רב, מנקה לשון הינו מכשיר רב פעמי שבד״כ שורד זמן רב. החלפתו תלוייה במצבו. ניתן לנקות מנקה לשון במים חמים, אין חבה להרתיח. במקרים של זיהום פטרייתי, אני ממליץ לטבול את מנקה הלשון לאחר השימוש ובין השימושים בשטיפת פה המכילה כלורהקסידין. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים