השתלת שן ותהליך שאלות.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

24/03/2019 | 16:27 | מאת: יוגב

עברתי השתלה בלסט תחתונה של שן אחת טוחנת שן 37. דר מתן יש פה מספר שאלות אשמח מאוד אים תקדיש לי תשובה לכול השאלות תודה מראש. 1.ההשתלה שהרופא עשה לי היא לשן טוחנת וההשתלה התבצעה משהוא כמו 20 30 דקות כולל השתלת העצם האים זה הגיוני מבחינת הזמן? 2.האים לפי זמן ההשתלה אתה יכול להעריך את סוג השתל? 3.הרופא בקבלת התשלום לא רשם לי כמה אני משלם על כול פריט ופריט. למשל כמה עולה השתל, המבנה, הכתר אלה מחיר כללי על הכול. האים זה מקובל?ומה אני אמור להבין מזה? 4.לאחר ההשתלה הוא עשה לי תוך כדי השתלת עצם זאת אומרת בעת ההשתלה האים זה מקובל? 5.כמה חשוב לי לדעת את סוג השתל בכללי מבחינת שאני אצתרך בעתיד בדיקה או תחזוקה או טיפול או שזה לא קריטי? 6.מאז ההשתלה עבר שבועיים בערך כמובן עדיין בלי שיקום עד לריפוי חשיפה וכו.. אבל אני רואה שיש מן שקע לכיוון הלשון לכיוון הפה וזה לאחר השתלת העצם שהיתה יחד עים ההשתלה.השאלה שלי מה הפרוצדודה עכשיו האים זה הגיוני שיש שקע למרות ההשתלה הרי המקום שוקם בעצם איך זה יכול להיות שיש עדיין שקע?האים זה מקובל לאחר השתלה של עצם לאחר שבועיים שיש עדיין שקע? האים כשאני אחזור לרופא שיניים ולפי מה שאני רואה אצתרך השתלת עצם נוספת לאזור ,האים אני צריך להוסיף תשלום על ההשתלה הנוספת?כלומר האים אני "אשם" שההשתלה הראשונה לא הצליחה מה אתה ממליץ לי לעשות ולומר לרופא?בנוסף ממה שהבנתי הרופא רוצה לעשות חשיפה לאחר חודשיים האים זה מקובל הבנתי שחשיפה עושים אחרי שלושה חודשים מה דעתך בעניין?

ליוגב שלום רב, להלן: 1. יתכן, כאשר מדובר ברופא יעיל ומיומן. 2. לא. 3. כדי לדעת עבור מה בדיוק שילמת, דרוש פירוט. 4. כן. 5. חשוב מאד, לצורך תחזוקה ותיקון בעתיד, אם ידרש. 6. כיוון שמדובר בתופעה קלינית, עליך להבדק ולברר את הנושא מול הרופא המטפל. חשיפה נעשית בד״כ לאחר 3 חודשים ובמקרה השתלת עצם- לעיתים יותר. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

30/03/2019 | 22:03 | מאת: יוגב

כדרך אגב הכתר אמור להיות כתר של זירקוניה איך אתה ממליץ להרכיב אותו 1.הבנתי שיש אופציה של הדבקה ואופציה של הברגה מה ההבדל ומה מומלץ לדעתך? 2.מבחינה טכנית למה אני אמור לצפות מבחינת הכתר, כלומר מבחינת תחזוקה מה אני אמור לעשות האים יכול להיות בשולי הכתר חלול איך זה מתבצע או שהכתר מלא מפנים עים חומר מילוי וכו..? 3.מה התהליך של החשיפה מה זה אומר טכנית?ומה אים הרופא עושה את החשיפה לפני שעובר שלושה חודשים לפי מה שאמרתי שעברתי השתלה + השתלת עצם. אים לאחר השיקום אני לא מאמץ את המקום ו"סוגר" שלושה חודשים ואפילו ארבע האים אני יכול להיות רגוע? 4.האים כתר זירקוניה היה שווה לי את המחיר מבחינת איכות, שיקום, בריאות ומיקום השתל? 5.לגבי המיבנה מאיזה חומר הוא אמור להיות שיהיה איכותי והאים יש "דגמים מומלצים"לא חייב לציין חברה אלה מבחינת טכנית אני מתכוון. 6.האים המבנה יכול לעבור תהליך של התחמצנות אים כן איך אני מונע את זה? 7.ובנוסף האים הכתר שמולבש על המבנה בתהליך של הברגה כולל גם דבק או רק הברגה?אים רק הברגה זה לא בעייתי מבחינת החלל הריק מתחת שיכול לצבור חיידקים?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים