כאב בחניכיים וספיגת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

15/11/2018 | 10:12 | מאת: טל

דוקטור שלום רב. לפני 14 שנים עברתי עקירת שתי שיניים הקדמיות בעקבות נפילה חזקה במיוחד( לאחר אי הצלחה של טיפול שורש וניתוחי אפיסקטומי).הורכב לי גשר חרסינה מניב לניב שמסתיר את 2 השיניים שנעקרו. בפעם האחרונה שביקרתי אצל רופא השיניים הוא הסביר לי שהלסת העליונה הקדמית מאוד דקה בעקבות ספיגת עצם.לאחרונה התחלתי להרגיש לחץ וכאב באזור של חוסר 2 השיניים ואני מאוד מודאגת.שאלתי האם אפשר להמשיך להיות עם הגשר כי שאר השיניים שתומכות בו טובות? ושנית האם בעקבות ספיגת העצם החניכיים מקדימה יכולות להישבר/להיסדק משום שהן דקות מאוד. תודה רבה

לטל שלום רב, ספיגת רכס והדקקותו לאחר עקירת שיניים, הינו מהלך טבעי שלא אמור להיות מלווה בכאבים. עלייך לפנות לרופא השיניים לברר את מקור הכאב. ספיגת עצם בלסת העליונה אינה מסכנת את הרכס השארי ואינה גורמת לשבירתו. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים