רוק סביב גשר על שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

21/12/2017 | 14:27 | מאת: יעל

שלום רב! יש לי בעייה מוזרה של הצטברות רוק סביב גשר על 3 שתלים. מצטבר המון רוק באופן לא אסתטי שמפריע לי. הרופא לא כ יודע מה לעשות.. האם ידוע לך על בעיה זו וכיצד ניתן לפתור אותה? בברכה

ליעל שלום רב, הצטברות רוק סביב שחזור הינה תופעה ידועה הנובעת מחוסר ניקוז של הנוזל לחלל הפה, לעיתים עקב מעין "כיס" בין רקמת הלחי לשחזור. במקרים מסויימים, וכאשר מדובר בשרשרת כתרים מחוברים ("גשר") ניתן לפתור זאת ע"י פתיחת מרווחים בין הכתרים המרכיבים את הגשר. בברכה, ד"ר אביטל מתן

23/12/2017 | 06:49 | מאת: יעל

שלום תודה על התגובה, מה הכוונה פתיחת מרווחים? רווח בין הכתר לחניכיים? אז ייכנס אוכל לא?

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים