שיקום פה תחת הרדמה כללית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

17/06/2017 | 19:08 | מאת: יוני

שלום. אמי זקוקה לשיקום כולל של הפה, אך היא דנטופובית, לכן חיפשנו מרפאה המבצעת שיקום תחת הרדמה כללית. עד כה ביקרנו בשלוש מרפאות, כשבשתיים מהן, נאמר לנו שבגלל המצב הרע של הפה, תהליך השיקום יתחיל בעקירה של כל שיניה וכחצי שנה המתנה, להחלמת הפה. במהלך פרק הזמן הזה היא תשתמש בתותבות ולאחר מכן, במידה והפה החלים, היא תעבור השתלה זמנית ואחרי תקופת המתנה נוספת, השתלה קבועה. (נאמר משהו גם על הרמת סינוסים). במרפאה השלישית נאמר לנו שאין צורך בהרמת סינוסים ושבטיפול אחד, היא תהיה מורדמת לחמש שעות, כל שיניה יעקרו, האיזור ינוקה ויושתלו לה שיניים זמניות, כשאחרי פרק זמן, יושתלו לה הקבועים. אני רוצה מינימום פעמים שבהן אמי בת ה- 70 + תורדם, לכן הצעת המרפאה השלישית נראית לי הטובה ביותר, אבל מן הסתם, כשלאותן בדיקות, יש פער כל כך גדול בין ההצעות, זה קצת מבלבל. למי להאמין? האם זה עניין של "כל אחד והשיטה שלו"? איך אוכל לדעת שאמי (שסובלת מאוד) מקבלת את הטיפול הטוב ביותר עבורה? תודה רבה ושבוע נפלא!

ליוני שלום רב, אכן, יש גישות טיפוליות שונות כאשר, אחת טוענת ל"מקסימום" טיפול בישיבה הרדמה כללית אחת והאחרות טוענות להמתנה, לעיתים של מס' חודשים, בין שלב לשלב. באם ניתן, יש לבצע את רוב הפעולות ובמיוחד הכירורגיות במינימום ישיבות וככל הניתן ישיבת הרדמה כללית אחת. כל זאת, בהנחה שניתן לבצע זאת איכותית, קלינית ורפואית. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

18/06/2017 | 16:29 | מאת: יוני

תודה רבה ד"ר!

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים