שפה וסנטר נותרו רדומים אחרי שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

14/05/2017 | 14:20 | מאת: אתי

שלום, ביום רביעי עשיתי שתלים של 3 שיניים תוחנות מימין למטה ושלוש תוחנות משמאל למטה. השתלים היו עם השתלת עצם, מימברנה ושתלים במקום. לצערי לא חזרה לי התחושה לחצי שפה וחצי סנטר בצד שמאל וחזרתי למרפאה ביום שישי והרופא הוריד לי שתל עצם ומימברנה בטענה שזה כנראה הפעיל לחץ על העצב. השאלה שלי האם התחושה תחזור לי ואם כן אחרי כמה זמן. והאם ניתן לעשות פעולה מסויימת כדי להחזיר תחושה או לפחות לדעת בוודאות אם זה יחזור או לא?

לאתי שלום רב, חוסר תחושה בשפה ולסנטר באותו צד בו בוצע הטיפול מעיד על פגיעה אפשרית בעצב הלסת. הזמן עד לחזרת התחושה, אם בכלל, תלוי בחומרת הפגיעה בעצב. אני מציע כי תפני למומחה לכירורגיה פה ולסת על מנת להעריך את חומרת הפגיעה ולקבל מענה, גם רפואי, אם יהיה מקום לתיתו. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים