הריון תקין אחרי הפלות טבעיות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

30/07/2018 | 12:00 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי עברה לפני מספר ימיםפלה טבעית חמישית(הפעם הפלה כימית) בשנתיים וחצי האחרונות.יש לה 2 הריונות ספונטניים טבעיים בשנים 2006,2010. גילה כיום 43 ו-9 חודשים.ההפלות החלו כשהיא היתה בגיל 41 ו-4 חודשים .לכאורה נישללו סיבות להפלות טבעיות כמו בדיקת קרישיות,קריוטיפ וכו' וההנחה היא שההפלות על רקע גיל,מסיבות כרומוזומליות.3 הפלות היו מוקדמות(כימיות),1 אחרי גילוי דופק עוברי(בשבוע 11 כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 8.הפלה נדחית)ועוד אחת בשבוע 8-לא מדדה בטא בעקבות איחור ויומיים אחרי התחלת דימומי ההפלה היתה בטא 4,100. ההפלה הראשונה היתה הנדחית-ללא טיפול.השניה כימית לפני שנה וחצי ללא טיפול,השלישית כימית לפני שנה וחודשיים עם זריקת אוביטרל חד פעמית לפני הביוץ.הרביעית לפני כמעט שנה ללא טיפול וזה היה ההריון עם בטא 4,100 יומיים אחרי התחלת דימומי ההפלה.והחמישית עכשיו לפני מספר ימים-טיפול הפריה.האם לאור סקירה זו ההנחה היא שהסיכוי להריון תקין ללא תרומת בייצית שאותה לא נעשה,הינו 0,גם אם נמשיך בטיפולי הפריה חוץ גופית, ולמעשה חבל על המשך הנסיונות?

01/08/2018 | 10:54 | מאת: פרופ' שחר קול

יש עדיין סיכוי קטן להריון תקין בהמשך. הפריה חוץ גופית שלעצמה אינה שיטה רפואית למניעת הפלות טבעיות. אפשר לשקול שימוש ב - PGS: אבחון גנטי של העוברים, והחזרת עוברים תקינים בלבד לרחם. זה עשוי להקטין הסיכון להפלה טבעית, אך הסיכוי הכללי להצלחת ההליך בגיל 44 הוא קטן ביותר.

01/08/2018 | 11:32 | מאת: אלון

תודה. ומה לגבי הביוץ הראשון שאחרי ההפלה של ההריון הכימי? הבנתי שזה מגיע שבועיים-שלושה אחרי התאפסות הבטא.תקן אותי אם אני טועה. ואם אני לא טועה אז כשמדובר במבוגרת(גיל כמעט 44)הסיכוי שזה יהיה יותר לכיוון של שבועיים או יותר לכיוון של 3 שבועות?

01/08/2018 | 13:11 | מאת: פרופ' שחר קול

לא ניתן לדעת מראש מתי יהיה הביוץ הראשון. משתנה ממקרה למקרה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית