קשר בין תרופה רווטיו והשמנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/10/2013 | 13:18 | מאת: לאה

אני מושתלת כבד לפני 7.5 שנים .לאחר ההשתלה עברתי טיפול עם ריבווירין +אניטרפרון +ניופוגן נגד וירוס הפטיטיס C במשך שנה וזה הצליח .כרגע הבדיקות תפקודי כבד בנורמה .אך הופיע לי יתר לחץ ראייתי ואני מטופלת ברווטיו .מאז שהתחלתי לקחת רווטיו עליתי במשקל כ20 קג בשנה כהשמנה ביטנית שמקשה על הליכה (מתנשפת).הרופא לא מתייחס לדבר כי טוען שלא יודע ממה זה ורק רואה שהייתה הטבה מסויימת בלחץ הראייתי (מ120 ירד ל86 באקו).רציתי לשאול אם יכול ליהיות קשר בין התרופה להשמנה ?האם יכול ליהיות שהורמון הקורטיזול גבוהה ?אני לוקחת גם פרוגראף 2 מ"ג ליום .האם כדאי לבדוק מצב ההורמונים בגוף .אני מרגישה לפעמים לחץ נפשי בעיקר באזור הבטן (אז לפעמים אני לוקחת 1/2כדור קלונקס ,לא באופן קבוע ).אני סובלת מהפותירואידיזם (לוקחת אלקטרוקסין 5 ימים 150 מ"ג ו100 7 ימים ).ויטמין Dיצא נמוך 23 אז לקחתי תוסף ועלה ל63.

שלום רב לא ידוע לי על קשר שכזה אך אני ממליצה לבדוק האם תפקוד בלוטת התריס מאוזן ולבדוק רמת קורטיזול בשתן 24 שעות. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת