טקרולימוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול במחלות ובנגעי עור

אותה הגברת בשינוי אדרת - הרבה שמות, מעט פתרונות - גורמים, דרכי טיפול וניסיון להבין יותר הגדרה: דרמטיטיס או אקזמה מתייחסת לקבוצה לא ספציפית של מחלות עור דלקתיות. המקור של המילה אקזמה הוא יווני והפירוש הוא "רתיחה". כאשר המונח אקזמה מופיע לבד בדרך כלל הכוונה לדלקת בעור של שכבת האפידרמיס הסיבה יכולה להיות אלרגית ,זיהומית או נטיה תורשתית כגון דלקת עור סבוראית או אטופית. המונח אטופי פירושו לא טיפוסי והינו מתייחס לנטייה תורשתית ששיעורה כ-10-15% מן האוכלוסיה. הנטייה האטופית מתבטאת במספר מחלות : אסטמה, נזלת אלרגית (קדחת השחת) ודלקת בעור המכונה דרמטיטיס אטופית. הערכה היא שכ- 15% - 10% מאוכלוסיית העולם סובלת מהפרעות אטופיות כלשהם. אצל אנשים הסובלים מהפרעות אטופיות נראה לעיתים רמות גבוהות של איאוזינופילים בדם (תאים הממלאים תפקיד בריאקציות אלרגיות ע"י הפרשת חמרים מחוללי דלקת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטקרולימוס

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות ארוחות החג שבפתח מועדות לפורענות. חוששים מבעיות עיכול? הימנעו ממטוגן, אל תעמיסו, שתו מי...
עיניים דומעות - תמונת המחשה
עיניים דומעות לפעמים נדמה לכם שאתם בוכים ללא הפסקה ובלי כוונה? ייתכן שאתם טיפוסיים רגשניים, אבל אולי...
אלרגיה בעיניים - תמונת המחשה
אלרגיה בעיניים עונת החגים היא גם העונה של האלרגיות, שתוקפות את דרכי הנשימה והעיניים ומקשות מאוד על התפ...
ללמוד עוד על טקרולימוס
טיפול במחלות ובנגעי עור-תמונה

אותה הגברת בשינוי אדרת - הרבה שמות, מעט פתרונות - גורמים,...

מאת: ד"ר יוסף...
23/05/2018
עיניים צורבות: אל תזניחו!-תמונה

צריבה בעיניים שאיננה חולפת מעצמה, היא תופעה שכיחה למדי...

מאת: ד"ר חבוט -...
23/05/2018
אסתמה של העור: עלייה בשכיחות-תמונה

אסתמה של העור (אטופיק דרמטיטיס) היא מחלה טורדנית ששכיחותה...

מאת: פרופ' הנדזל...
06/05/2018
דלקת עור אטופית: גרד מתמשך-תמונה

מחלת העור, דלקת עור אטופית, מטרידה ציבור גדול של ילדים...

מאת: ד"ר אביקם...
06/05/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטקרולימוס?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טקרולימוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, האם פלקווניל יפחית את הנשירה ? ימנע החרפה של הנשירה והנגעים המתקרחים על הקרקפת ? האם אלוקום נוזלי עוצר את ההתדרדרות ? הדבר הזה מפחיד ביותר. תודה

פלקווניל ואלוקום אמורים לעשות את הפעולות שתיארת. האם בפועל הם יעשו ועד כמה אפשר לדעת רק תוך כדי הטיפול

17/07/2018 | 07:13 | מאת: נעמה

דר' באבאיב בוקר טוב. תודה רבה לתשובתך. בנוסף: -האם השיער הקיים פוגם בטיפול ? כלומר אולי עדיף להסיר לגלח את השיער וכך לטפל בכל נגע ? - האם אלוקום מספיק חזק כדי להילחם בנגעים ? האם יש תרופה אחרת ? מה היא ? זריקות ?

אין צורך לגלח שיער - טיפול מקומי ישפיע היטב על הנגעים גם ללא גילוח. אם האבחנה דיסקואיד לופוס כמו שכתבת בכותרת - קיימים טיפולים רבים. את כבר התחלת 2 טיפולים שנחשבים לטיפולי בחירה שאיתם מומלץ להתחיל (אלוקום , פלקווניל). יש טיפולים נוספים. שוקלים אותם כשהטיפול ההתחלתי לא עבד. בין הטיפולים הנוספים - תכשירים מקומיים לא סטרואידלים: משחת פרוטופיק. כדורים: רואקוטן - יעיל לנגעים עבים. ישנם עוד טיפולים רבים אך ללא עדות מבוססת מספיק במחקרים.

19/07/2018 | 11:04 | מאת: נעמה

תודה רבה !!! לתשובתך

19/07/2018 | 11:07 | מאת: נעמה

בנוסף, האם השיער בטלאים שנשר השיער, חוזר לצמוח ? אם כן, תוך כמה זמן ?

אם לא חלה הצטלקות - חוזר לצמוח . זמן משתנה בדרך כלל מספר חודשים

23/07/2018 | 07:01 | מאת: נעמה

איך יודעים אם יש הצטלקות ?

הרופא שבודק מזהה הצטלקות על פי סימנים כמו עור נוקשה ומבריק , העדר מוחלט של זקיקי שיער באיזור המצולק ועוד.

27/07/2018 | 08:16 | מאת: נעמה

דר' באבאיב, אני כלכך מודה לך שאתה משיב לשאלותי. תודה רבה !!! כל טוב לך אמן. האם אוכל בעתיד, כשההתלקחות תגווע, לעשות טיפולי אסטתיקה (בוטוקס, חומצה היאלרונית וכו')? מתיחת פנים (חיתוך בקרקפת) ? טיפולי לייזר ? תיקוני עפעפיים (חיתוך)? שוב, תודה ושבת שלום

אין מחקרים מסודרים שניסו לענות על שאלה זו . בכל מקרה בהחמרת לופוס לא מבצעים טיפולים שאינם הכרחיים. במצב בו אין החמרה/התקף פעיל - מנסיון אישי שלי ושל רופאים אחרים בתחום - לא היו בעיות מיוחדות בהזרקת בוטוקס וחומרי מילוי במטופלים עם לופוס מכל סוג. לגבי לייזר - התשובה מורכבת , יש סוגי לייזר שאינם מומלצים בגלל רגישות יתר לאור ונטיה לדלקת , דוגמא - IPL , גלי רדיו. יש סוגי לייזר שמותרים. בגלל המורכבות חשוב שרופא עור יחליט על הטיפול. בניתוחי מתיחת פנים עקרונית יכולה להיווצר בעיה בהחלמת הפצע הניתוחי - אבל כל מקרה לגופו, דנים על כל האפשרויות עם המנתח לפני שמחליטים.

11/08/2018 | 20:42 | מאת: נעמה

אלוקום גורם לי הגברת הגרד והעקצוצים על הקרקפת. האם אוכל למרוח דרמובט 0.05% w/w במקום האלוקום ? יחד עם פלאקווניל...400 מג ליום שלקחתי גם קודם. אם לא, מה יכול לבוא במקום אלוקום ? שגם מגביר את האדמומיות...

לא ניתן לענות במסגרת הפורום , עלייך להיוועץ ברופא עור מטפל. צריך לבדוק אם את לא רגישה לסטרואידים

14/08/2018 | 07:59 | מאת: נעמה

לפני שנה וקצת היתה לי פריחה בשתי כפות הידיים, זהה במראה (לזו העכשווית שעל הקרקפת). אותה דוגמא בדיוק. וגם מגרדת. לפי מרשם מרופא עור מרחתי דרמובט וזה עזר . אומנם נשארה רגישות, עקצוץ ותחושת "שורף" בכפות הידיים (או קר מאוד מאוד בכפות הידיים), אבל את הפריחה זה ריפא. לכן, לא נראה שאני רגישה לסטרואידים.

16/08/2018 | 15:30 | מאת: נעמה

שאלה נוספת: הנחיית הרופא עור לשימוש באלוקום היתה 3 פעמים בשבוע למשך חודש. ב 10 הימים הראשונים של השימוש מרחתי כל יום פעם ביום מהסיבה שלא הייתי בטוחה שבכל סבב של מריחה אני מכסה את כל הנגעים...אחרי 10 ימים הרגיש לי שזה יותר מידי ... ומרחתי 3 פעמים בשבוע. עכשיו הסתיים חודש ושבוע מתחילת השימוש. האם אני צריכה להמשיך עם אלוקום ולהפחית הדרגתית עד הפסקת שימוש ? אם כן, באיזו תדירות להמשיך למרוח ? תודה מראש ושבת שלום

אפשר להמשיך פעמיים בשבוע עד שמסתיימת לך כמות התרופה שיש ברשותך , לאחר מכן תעשי בדיקת מעקב אצל רופא עור כדי לבדוק האם יש השפעה

האם מותר לצבוע שיער בתקופה הזו ? בצבעים שמוכרים בבתי המרקחת ? 6% חמצן. פלקווניל התחלתי מלפני כמעט חודשיים. ואלוקום מלפני חודש וחצי כמעט. לא רואה עדיין שיפור.... האם מותר צבע שיער

מותר לצבוע שיער

דר' באבאיב, אני מאחלת לך שנה טובה, גמר חתימה טובה טובה טובה ! לך, למשפחתך וליקיריך...באשר הם.

תודה רבה , מאחל גם לך שנה טובה ובריאות איתנה

02/08/2018 | 14:49 | מאת: חיים

שלום פרופסור, מזה כשנה אני סובל מעכירויות בקרנית לאחר אדנו וירוס. לציין שהוירוס תקף אותי כחודש אחרי שביצעתי prk להסרת משקפיים. לאחר השלב האקוטי נצפו עכירויות רבות ומפושטות, עד חודש אוקטובר טופלתי ב FML תוך ירידה הדרגתית והועברתי לרסטזיס אך העכירויות חזרו. לאחר מכן הייתי אצלך במרפאה ונתת לי סטרודקס 4 פעמים ביום וירדתי מדי חודש במינון בהדרגתיות. שוב חזרו העכירויות ורופא עיניים החזיר אותי ל fml והייתה הטבה מסויימת. בבדיקה אחרונה אצלך נצפו שיש 6 עכירויות מרכזיות בשמאל וכ2 בימין. נתת לי טיפול בסטרודקס 3 פעמים ביום ושוב לרדת בהדרגה ובמקביל לשלב פרוטופיק וציקלוספורין 2% היות והסטרואידים עלולים לגרום לקטרקט. שאלותיי הן כאלה: 1) האם עצם זה שחליתי בוירוס לאחר הניתוח עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לראייה? 2) אני עדיין סובל מסינוורים והילות. האם התופעה עלולה להישאר גם אחרי היעלמות העכירויות? 3) לעיתים כשאני מסתכל על מסך טלפון בתאורה שחורה אני רואה את הכיתוב הלבן בצורה כפולה מלמטה. על מה זה יכול לרמוז? 4) לגבי ירידה של הסטרואידים- כשאגיע לטיפה יום יום לא, איך להמשיך לאחר מכן? תודה רבה.

02/08/2018 | 14:59 | מאת: שאלה נוספת

במידה וחלילה העכירויות חוזרות לאחר טיפול זה, מה ניתן יהיה לעשות?

הטיפול שאתה מקבל הוא טיפול טוב. ההחלמה בעיתית וצריך הרבה סבלנות. אם לא ישארו עכירויות אז לא תהיה בעיית סינוורים

14/07/2013 | 17:15 | מאת: טלס

שלום, אובחנתי לפני כמה שנים עם פסוריאזיס. הפסוריאזיס נמצא גם בפין וקיבלתי משחה בשם טרידרם כדי לטפל בו. המשחה עשתה פלאים איך לצערי הופסק הייבוא של המשחה לארץ. קיבלתי משחה בשם דרמובט. רציתי לדעת אם השימוש בה בטוח?

15/07/2013 | 15:00 | מאת: ברוך

הדרך לגיהינום עוברת בדרמובט אם תעשה בה שימוש יהיה לך דילול של העור והזיין שלך יראה כמו ניילון מתקבל מי שנתן לך דרמובט לאיבר המין הוא לא רופא אלא כלב. תחפש בגוגל - קרם פסורליט תגיע לאתר עם המידע ותשמור במועדפים. ברוך

15/07/2013 | 19:17 | מאת: טלס

תודה רבה ברוך, אשמח אם תוכל לומר לי היכן אני יכול לרכוש את משחה זו. תודה !

לצערי בשל הסגנון והפרסומת בתגובה שהייתה כאן נאלצתי למחוק אותה. דרמובט בשום אופן לא מתאימה לשימו ומריחה על עור הפין ועלולה לגרום לנזק. טרידרם נעלם מהשוק בשל תקלה בייצור וכנראה לא יחזור וגם היא מכילה סטרואיד חזק יחסית שעלול להזיק. ממליץ לנסות מריחה של קרם אלידל או משחת פרוטופיק להרגעה.

13/04/2018 | 19:43 | מאת: מאיר

לפי תשובתך אסור למרוח דרמובט על הפין אבל רופא בכיר נתן לי להשתמש כנגד אקזמה בפין בדיפרוגנטה ולאחר תקופה בדרמובט השתמשתי בדיפרוגנטה במשך כחודש ולאחר הפסקה של מס חודשים ולאחר שהבעיה לא נפתרה באופן מלא( חתכים על הפין וקילוף נפוח של עטרת הפין) השתמשתי בדרמובט כשבוע האם לדעתך אני במצב של נזק לפין ?? ואם תוכל להמליץ לי מה לעשות רופא עור אחר הציע לי בפנטן ואמר שעם הזמן זה יעבור אבל אני ממש מדוכא מהסיפור כי אני סובל מכאב ולא יכול לקיים יחסים נורמליים .. תודה

יש לשקול טיפול במשחה שאינה סטרואידלית כמו פרוטופיק או אלידל

למה אתה אומר שלא מתאים בעוד שרופאים העור שלי אמר לי למרוח על הפין דרמובט?

19/07/2008 | 14:04 | מאת: מעט נבוך

ש/לום, רציתי לקבל תשובה אם אפשר כמה שיותר מהר. בשנתיים האחרונות אני סובל מהמחלה כמו רבים אחרים כאן.. לצערי איני יכול להפסיק עם מריחת המשחות שכן הקסקסת חוזרת כל פעם מחדש.. אך חשוב לי לציין כי כאשר אני מקפיד למרוח זה פשוט נעלם ואיזור נהיהי נקי!! בחודש האחרון אני סובל מאדמומיות וגרד באיזור איבר המין והאשכים דבר הגורם לי לסבל רב.. אם צריך לתאר יותר לעומק אז יש לי מאין קילופים בעור שאותם אני גם מגרד ומוריד מה שגם כנראה מוביל לזה שהעור יהיה מגורה ואדמומי פשוט זה נורא מציק לי.. העיניין הוא איני יודע האם זה פסוריאזיס ואני מאד נסוך לגשת לרופא לאבחנה! כיום אני מורח 2 סוגי משחות דייבובט(המכילה בין השאר סטרואידים) וטרידרם שאלותיי: האם אמרח את אחת המשחות באיזור זה יכול להזיק.?? סטרואידים על איבר מין זה מזיק? שנית, יש לי חברה .. האם גרדת/או פסוריאזיס היא מחה שיכולה לדבק בצורה מסויימת? או לחלופין לגרום לבמחה זיהומית אצל בת זוגתי? אשמח לקבל תשובות בהקדם..(כי נורא מביך אותי לשוחח על כך עם הרופאה) תודה ויום טוב.

19/07/2008 | 18:37 | מאת: טאוב יונה

אני מבין למצבך אבל לא רק בקטע הזה, כבר דרשו חז"ל שלא הבישן למד. ראשית מאד מומלץ לגשת לרופא להיבדק ויפה שעה אחת קודם. שנית פסוריאזיס אינה מחלה מדבקת. שלישית לגבי טיפול בפסוריאזיס באברי המין רצ"ב קישור: http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=9&Cat_ID=48&id=120

שלום לנבוך, ראשית עליך להבין שאין מקום למבוכה בקשר עם רופאים בכלל ורופאי עור ומין בפרט. שנית, יש לוודא שאכן התופעה ממנה אתה סובל היא אכן פסוריאזיס ולא פטרת למשל. האחרונה ניתנת לסילוק יחסית מהיר וקל ואילו הראשונה ימ"ש וזיכרה הגיעה כדי להשאר... שלישית, שימוש מתמיד בתכשירים סטרואידיים על איבר המין כגון טרידרם הוא מתכון בדוק להפיכת פסוריאזיס לעמידה ועקשנית יותר ויותר. גם מריחה של דייבובט ללא הפסקה אינה רצויה. אופציות חלופיות צריכות להיות פרוטופיק או אלידל, בליווי סיכוך מתמיד של המקום והמנעות מקילוף הגורם במובהק להחמרה וסיבוך המצב. רביעית, אם המשחות לא עושות את העבודה יש מקום לנסות טיפול פוטותרפי ממוקד העשוי לקנות לך הפוגה בת קיימא וממושכת! חמישית, לא, אין כל סכנת הדבקה של בת הזוג והיא אולי אפילו יכולה להנות מהחיספוס... (סתאם, סליחה על ההתלוצצות חסרת הטעם). בכל מקרה, כמו שאמר יונה - לא הביישן למד!!!

פורומים בנושא טקרולימוס
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום ייעוץ תרופתי
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בנושאים הקשורים למינוני תרופות, הימנ...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...