יתר פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/09/2020 | 17:48 | מאת: נעמי

אני במעקב כחמש שנים אחר קשרית שפירה שגודלה היום 3.8 ס"מ,ובערך מאז ה-tsh החל לרדת ולאחרונה הוא לא ניתן למדידה. ה-ft3 בשנה האחרונה החל לחרוג מהגבול העליון בחלק מהבדיקות.אני מעוניינת לבצע אבלציה בגלי רדיו -RFA לקשרית בקרוב. הרופא משפחה שהוא גם אנדוקרינולוג במומחיותו רשם לי propylthiouracil הוא טוען שיש להוריד את רמת ההורמון לפני ביצוע האבלציה.מה דעתך? ואם אכן יש צורך ,קראתי שיש תרופה נוספת עם פחות תופעות לוואי בשם methimazole האם אכן כך ? תודה רבה.

נעמי שלום למיטב ידעתי לא מקובל לבצע רדיואבלציה של קשר טוקסי (פעיל). הטיפול המומלץ בד"כ הוא יוד רדיואקטיבי אך כמובן כל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת