הזריקה סקסנדה לעומת גלוקומין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/08/2020 | 20:09 | מאת: יעל

שלום ד"ר, אני בת 41 עם תנגודת לאינסולין(סוכר בבדיקות מאוזן), שחלות פוליציסטיות ואסתמה מאוד קשה שבעקבותה נאסר עליי לעשות פעילות גופנית אירובית. אני 1.62 ושוקלת 75 ועליי לרדת במשקל(שקלתי בעבר יותר) כי השמנה היא מאוד בטנית ויש לי גם ריפלוקס קשה שמחמיר את האסתמה ובכלל רצוי שארד במשקל. העניין הוא שבתפריט שנתנו לי 2 דיאטניות(1200 קלוריות) אני יורדת בקצב מאוד איטי ש כ 300 גרם בחודש אפילו שלוקחת קסניקל. הדיאטנית אמרה שזה עקב התנגודת לאינסולין ועקב מסת שריר נמוכה. היא אמרה לי לברר על הזריקה סקסנדה ולהחליך את הגלוקומין אלייה. אשמח לברר: במידה ואין לי בעיות חריגות של רעב ואני מצליחה להתמיד ב 1200 קלוריות ושבעה, האם למעשה זה נכון שלא אפיק ממש תועלת מהחלפת הגלוקומין לסקסנדה? ואם מבטלים את נושא הרעב... האם יש לסקסנדה יתרונות נוספים שיוכל לעזור לי לרדת במשקל בקצב יותר מהיר לעומת גלוקומין כמו שיפור התנגודת לאינסולין וכך לגוף יהיה יותר קל להפטר משומן? הדיאטנית אמרה שאם הגוף היה מתפקד כמו גוף רגיל, הייתי צריכה לרדת בקצב של חצי קילו לשבוע שזה 2 קילו בחודש.... שזה דיי מטורף ההבדל בפועל. אבל גם ם םחצי קילו עד קילו בחודש ממש אשמח. תודה מראש

יעל שלום סקסנדה עובדת בעיקר על דיכוי תאבון והקטנת הרעב והצורך בנשנוש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת