פרוליה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/08/2020 | 09:41 | מאת: נעמי

שלום. אבא שלי בן 89, ולפני שש שנים התחיל טיפול בפרוליה. יש לו אי ספיקת כליות. לפני שנה האנדוקרינולוגית שלנו כבר רצתה להעביר אותו לביספוספונטים אך לא רצינו בגלל הכליות. אנחנו עדיין לא רוצים לעבור לביספוספונטים, אך אשמח להתייעץ איתך בנוגע לאפשרויות. T לפני הטיפול 2014 צוואר ירך שמאל -2.5, עש מותני -0.4 T אחרי הטיפול 2016 צוואר ירך שמאל -2.1, עש מותני -0.5 T 2018 עש מותני 0.5, צוואר ירך שמאל -2.1, צוואר ירך ימין -2.0 T 2020 עש מותני 1.4, צוואר ירך שמאל -1.9, צוואר ירך ימין -1.7 frax 2014 13 6.1, 2020 7.5 3.4 ראיתי שהפרוליה בטוחה לשימוש במשך 10 שנים. עם זאת יש סיכון לשברים לא טיפוסיים. האם במקרה שלו הסיכון עולה על התועלת? במיוחד בגלל שנוצר ריבאונד. במקרה כזה נבקש להפסיק, אך אני חושב שזה לא המצב. אפשרות נוספת, היא לעבור לפורטאו במשך שנתיים, שלהבנתי יכולה להועיל היות והיא בונה עצם. זה גם עונה על הבעיה שאמרה הנפרולוגית על מחלת עצם אדינמית. מה את היית עושה? מפסיקה, ממשיכה או עוברת לפורטאו? כמו כן עוד שאלה - איך פורטאו שמחקה PTH בונה עצם? בהיפרפאראתירואידיזם יותר סידן יוצא מהעצמות. תודה

נעמי שלום אין לי מספיק מידע בכדי לענות. למשל לא כתבת מה תפקוד הכליות, האם היו שברים , טיפול קודם וכיוב מאחר והוא במעקב אנדוקרינולוגית, מציעה להתיעץ איתה. בעקרון אסור להפסיק את הטיפול בפרוליה בלי לעבור לטיפול אחר מייד, אך באי ספיקת כליות חמורה זו התרופה היחידה שניתן לתת..

16/08/2020 | 09:27 | מאת: נעמי

תודה ד"ר. creatinine 1.4. אין שברים. לא קיבל טיפול לפני הפרוליה. להבנתי הוא יכול לקבל ביספוספונטים, אל אנחנו לא מעוניינים לקחת את הסיכון. השאלה היא האם במקרה כזה עדיף להמשיך עם הפרוליה, להפסיק, או לעבור לפורטאו. כמו כן אשמח לדעת על המנגנון של פורטאו (לפי מה שאני זוכרת כשהיה לו היפרפאראתירואידיזם זה היה סיכון לעצמות).

מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לביקור מסודר, זה לא משהו שניתן לתת עליו מענה פה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת