מבחן סינקטן................................

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/03/2020 | 15:25 | מאת: מור

-----לא להתייחס לשאלות שנשלחו קודם אלא לשאלות כאן. שלום..יש לי כמה שאלות: 1. האם מבחן סינקטן בודק גם עודף קורטיזול וגם חוסר קורטיזול ? (מבוצע בגלל חולשה ול"ד מעט נמוך) 2. האם ע"פ המבחן ניתן לאתר סיבות לנפילת סוכר סביב ה70? 3.האם יש קשר בין צריכת קפה שחור עם סוכר לעובדה שבערך שלוש שעות אחרי יש נפילת סוכר? 4. האם יש קשר בין חוסר/עודף קורטיזול לנפילות סוכר? (מציינת שהנפילות לא מתרחשות אחרי צום) 5. האם לחץ/סטרס גורם לעודף או חוסר קורטיזול? **בת 29, בריאה.

מור שלום מבחן סינקטן בודק אי ספיקה של האדרנל/יותרת הכליה. אם הסיבה להיפוגליקמיה היא אי ספיקת אדרנל, הטסט אמור לאבחן זאת. אם זו לא הסיבה יש לשלול סיבות אחרות. אין קשר לקפה. לרוב סטרס מעלה קורטיזול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת