גבר בן 51 שיבוש בהיפותלמוס?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/01/2020 | 14:36 | מאת: אביתר

שלום אני בן 51. לא ידוע על בעיות רפואיות. לא לוקח תרופות , לא מעשן, לא שותה אלכוהול חי אורח חיים בריא. אחת לשנה בדיקות דם תקופתיות עד כה תקינות. לפני כ 13 שנה היתה לי תקופה עם כאבי גב. לקחתי 2 כדורי אופטלגין ופתאום למרות שלא הייתי חולה נהיה לי מאוד קר והתחלתי קצת לרעוד. בדקתי חום והטמפרטורה היתה 35.7 במקום רגיל אצלי 36.8-37.0 התופעה נמשכה במשך כשנה! הטמפרטורה שלי ביום היתה על כ 35.8 ובלילה היתה יורדת יותר ומתעורר לפעמים בלילה רועד לגמרי עם 34.6-35 מעלות הייתי בזמנו אצל אנדוקרינולוג. עשה לי אז מגוון בדיקות אנדוקריניות בלוטת המגן ויותרת המוח שיצאו תקינות. המסקנה שלו היתה שאין בעיה אנדוקרינית ברורה אבל לדעתו יש סוג של שיבוש בתרמוסטט בהיפותלמוס משהו שלא יודעים להסביר ונקווה שישתפר עם הזמן. לשמחתי אחרי כשנה זה חלף לגמרי והטמפרטורה חזרה לנורמה. לא לקחתי משככי כאב במשך שנים. אתמול בצהריים עקב כאבים בגב חזרתי לצערי על הטעות ולקחתי 50 טיפות אופטלגין שהיה לנו בבית ( של אשתי ). תוך כמה שעות נהיה לי קר מאוד. תופעה נוספת התחלתי להרגיש "מסומם" כאילו הרדימו אותי כמו אחרי טשטוש שעברתי בבדיקת קולונוסקפיה שגרתית ( תקינה ). אתמול בערב היה לי 35.7 ובלילה התעוררתי רועד עם 35.0 ... היום הקור ממשיך למרות שלבוש חם יש 35.8 מה שעוד יותר מטריד אותי שממשיך גם הבוקר להרגיש "מסומם" כאילו העיניים רוצות להעצם וקשה להתרכז. כך שהפעם גם קר יותר וגם אולי הכדור "סימם" אותי. ייקח כמה חודשים לקבוע תור לאנדוקרינולוג. אקבע לרופא המשפחה בעוד שבוע. 1. מה לדעתך יכולה להיות תחושת הסימום בעקבות האופטלגין? האם דורש איזה שהיא בדיקת דם? איזה? אם זה משהו דחוף אולי אני יכול לעשות באסותא ליד העבודה שלי 2. לגבי שיבוש הטמפרטורה. האם יש משהו לעשות? יש בדיקות אנדוקריניוןת שכדאי שרופא המשפחה ייתן לי? תודה רבה....

אביתר שלום לצערי איני מכירה את התופעה וכפי שהיה פעם קודמת, אין בדיקות שניתן לבצע בכדי לבדוק את תפקוד ההיפותלמוס. חשוב לבדוק TSH אם לא נבדק

23/01/2020 | 19:07 | מאת: אביתר

תודה רבה לגבי TSH נבדק במקרה לפני 3 חודשים בבדיקות שנתיות תקופתיות היה תקין. 1. האם לאור הטמפרטורה נמוכה וצמרמורת מאז האופטלגין אתמול כדאי לבדוק מחדש TSH? זה דחוף? 2. חיפשתי ברשת על טמפרטורה נמוכה יש כל מיני מאמרים שאני לא בטוח בתוקף המדעי שלהם, שכתוב שזה מעיד על "אי ספיקה אדרנלית". האם כדאי לעשות בדיקות של בלוטת האדרנלין כמו קורטיזול? תודה רבה

חום גוף נמוך מקשור לתת פעילות בלוטת התריס (TSH) אי ספיקת אדרנל היא מחלה נדירה עם ביטויים אחרים כמו חולשה, שלשול, לחץ דם נמוך ועוד

24/01/2020 | 00:43 | מאת: אביתר

תודה רבה! אם כך, לסיום... האם כדאי לחזור על בדיקת TSH שהיתה תקינה לפני 3 חודשים? יכול להיות שבגלל אופטלגין הוא השתבש ובגלל זה הקור? זה דחוף? תודה

אופטלגין לא אמור לגרום לכך. אפשר לחזור על TSH זו לא בדיקה מיוחדת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת