האם להחליף סינטרואיד ביוטירוקס.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/12/2019 | 15:34 | מאת: סויה

שלום, עד לפני כארבעה חודשים הייתי מאוזנת (ואפילו עם קצת נטייה לכיוון פעילות היתר) עם יותירוקס במשך כמעט שבע שנים. לפני ארבעה חודשים רופאה המליצה לי להחליף את הכדור בסינתרואיד, לפי הטענה שסינתרואיד כדור יותר טוב. מודה הייתי טיפשה האמנתי לרופאה.לפני עשרה ימים עשיתי בדיקת דם וגיליתי את התוצאות הבאות. TSH=12.93 FT3=3.8 FT4=11.9 מאז יצאתי מאיזון אני מרגישה נורא. עצירות קשה עייפות חולשה סחרחורות עד כדי כך קשים שאני חוששת לצאת מהבית שמע אפול,כאבי שרירים חוסר תאבון...ועוד ועוד. הייתי אצל הרופאה שכללוכלל לא חושבת שהיא טועה...בכל אופן העלתי את המינון ל-150 מק"ג ליום, אך, למרות שחלפו 10 ימים אני עדיין לא מרגישה הקלה בסימפטומים של המחלה. קצת פרטים עלי- בת 70 וסובלת מהשימוטו. ועכשיו לשאלה- מה לדעתך כדאי לי לעשות?... להשאר עם הסינתרואיד על 150 מק"ג ליום לעשות בדיקת דם בעוד חודש ולפי התוצאות להחליט , או להחליף /לחזור ליוטירוקס באופן מיידי? תודה מראש על העזרה.

שתי האפשרויות טובות מאחר ועשרה ימים זה לא זמן מספיק להעריך תגובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת