מבחן דקסמטזון שעשיתי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/02/2019 | 11:51 | מאת: משה

שלום דוקטור ביצעתי את מבחן הדקסמטזון. בדיקת קטכולאמינים,מטרפינים,דופאמין ושאר הבדיקות היו תקינות, עשיתי תמבחן הזה כי היה לי קורטיזול מוגבר בשתן 1044.7 להלן התוצאות: 3.30 : Lh ערכי נורמה 1.50-9.30 Fsh: 3.90 ערכי נורמה 1.40-18.10 Prolactin: 1185.8 ערכי נורמה 45-375 Growth hormone :0.05 ערכי נורמה 0.00-3.00 Cortisol blood : 23 הקורטיזול דוכא לפי מיטב הבנתי? 23 זה בסדר ? הבנתי שהפרולקטין גבוה מה זה אומר ? ומה אומרים שאר התוצאות השונות ? אמרו לי לחזור על הבדיקות דם של הפרולקטין כי אולי שעשיתי תבדיקה לא הייתי מספיק ערני הפרולקטין הגבוה יכול להסביר תתופעות שהיו לי סחרחורות לחץ בראש לחצי דם ? תודה מראש

משה שלום אכן אם לא היית ער 3 שעות יש לחזור על בדיקת פרולקטין. רמת הקורטיזול לאחר כדור תקינה וגם הבדיקות הנוספות

10/02/2019 | 18:29 | מאת: משה

מה זה פרולקטין? ואיזה השפעה יש לו על הגוף אם הרמה גבוהה ? ולמה נוצר פרולקטין גבוה בגוף ? והאם אפשר דרך ct ראש לאבחן דברים הקשורים להיפופיזה או חייב צילום mri ?

פרולקטין הוא הורמון ההנקה ורמתו עולה לאחר הייצה יורדת בהמשך. הוא עלול לגרום להפרשת חלב, כאבי ראש, אין אונות, תלוי ברמת ההורמון. בד"כ נדרש MRI אבל קודם כל לחזור על הבדיקה לפי ההנחיות!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת