האם אני טרום סוכרתית?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/08/2018 | 17:53 | מאת: אודליה

שלום רב, בת 42 תת פעילות בלוטת התריס, מאוזנת. שחלות פוליציסטיות. קיים עודף משקל. לוקחת חומצה פולית 5 מג , ולאחרונה הוספו לי ברזל וויטמין d. מאז ומתמיד בדיקות סוכר בצום היו תקינות לגמרי. אתמול עשיתי בדיקת hba1c והתוצאה היתה 6. בנוסף העמסת 75 גרם סוכר, לאחר שעתיים הסוכר היה 63 ( נמוך מהסוגריים). האם יכול להיות שאני טרום סכרתית למרות שבדיקות הסוכר בצום בכל השנים היו תקינות? תודה מראש

אודליה שלום נשמע שיש לך עמידות מסויימת לאינסולין, כפי שרואים לעיתים בנשים עם שחלות פוליציסטיות יש לשקול טיפול בגלוקופז

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת