חשד לתסמונת קושינג לאחר בדיקת איסוף שתן ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/05/2018 | 00:57 | מאת: איתי

שלום רב, אני גבר בן 37, סובל מהשמנת יתר, סוכרת, היו בלוטת התריס, שיעור יתר סימני מתיחה סגולים, כאבים ברגליים העליונות, דיכאון קל ועוד, רופא מומחה שבדק אותי בנושא אחר אמר שיש חשד לקושינג. ביצעתי איסוף שתן לבדיקת רמת קורטיזול, יצא 301. בבדיקה שניה שעשיתי, בה לקחתי כדור בשעה 11 בלילה של דקסמתזון ובדיקת דם בבוקר יצא שרמת הקורטיזול היתה 27. שזו רמה נמוכה. לפי מה שקראתי בגוגל, זה עדיין לא אומר שהכל בסדר, ויש לשלול סרטן, הפרשה עודפת של סטרואידים ממקור של אדרנל. לצורך כך יש לבצע בדיקת הדמיה (CT) ללא חומר ניגוד של האדרנלין ובמידת הצורך להסיר את הבלוטות. השאלה שלי האם לאור תוצאות הבדיקות אני נמצא בקטגוריה של חשד להפרשת קורטיזול כתוצאה בגידול בבלוטת האדרנל? או שמא מדובר בתוצאות סבירות

איתי שלום לא בדקתי אותך אבל בדכ בדיקה תקינה אחרי דקסמתזון שוללת תסמונת קושינג. מציעה להיות במעקב אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת