תת פעילות בלוטת התריס אחרי טיפול ביוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/12/2017 | 04:35 | מאת: שימי

שלום, לפני כשנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי ומאז אני סובל מתת פעילות שעדיין לא התאזנה וכמובן מתופעות של חולשה ועייפות יום יומית. כל שלושה חדשים בהתייעצות עם הרופא אני מעלה את מינון היוטירוקס. כרגע לוקח 4 פעמים בשבוע 125 ועוד שלוש פעמים 150. בדיקת דם שעשיתי לפני שבועיים הראתה דווקא עליה בTSH =9 שאר המדדים תקינים. שאלתי היא, האם יש איזה טווח מינון ידוע לתת פעילות שנגרמת עקב טיפול ביוד רדיואקטיבי? איך אפשר לדעת האם היוטירוקס נספג כמו שצריך בגוף?

שימי שלום טווח המינונים הוא מאד רחב ויכול לנוע בין 50-3000 מיקג ליום. המינון גם תלוי משקל ותלוי כמה יוד קיבלת והאם כל הבלוטה נהרסה. אם אין בעיות ספיגה אחרות, ואתה נוטל את התרופה על בטן ריקה לפי ההנחיות, אין סיבה שתהיה בעיית ספיגה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת