האם התסמינים שלי מעידים על בעיה הורמונלית?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/11/2017 | 17:09 | מאת: מימי

שלום בת 23 . עם תסמינים רבים. מזה שנים: עייפות, אנמיה, כולסטרול גבוה. ומזה 3 שנים: בעיות במערכת העיכול(אובחנה מערכת עיכול איטת בפריסטלטיקה) , עצירות, בעיות בליעה, עור ושיער יבש. ולאחרונה (מספר חודשים) :כאבי ראש ממושכים, הפרעות ראיה, קוצר נשימה, דלקת מפרקים,חולשת שרירים, הפסקות נשימה בלילה , בילבול ובעיות ריכוז. תוצאות בדיקות אחרונות: Tsh=6.5, ft4=13.8, ft3=5.4 במהלך 13 השנים האחרונות היו תנודות ברמות הtsh בין 2.3 לבין 3.78 ובפעמים בודדות עבר את הגבול העליון עם ערכים של: 5.6, 5.26, 6.5 Ft4 ft3 תמיד בטווח. חוץ מהtsh, הפרופיל ההורמונלי תקין . (קורטיזול קצת נמוך 166. וצריכה עוד להשלים בדיקת igf-1 ) ESR באופן קבוע בסביבות 35. נשללו בעיות ראומטולוגיות ונוירולוגיות. האם מומלצות בדיקות נוספות? האם התסמינים ותוצאות הבדיקות מצביעות על בעיה אנדוקרינולוגית והאם זה מצב שאפשר לטפל בו ? תודה.

מימי שלום TSH 6.5 לא מסביר ריבוי כזה של תסמינים וקשה מאד להעריך מרחוק. מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת