תרופות SSRI גורמות להשמנה בשכיחות גבוהה??

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/01/2012 | 18:47 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

שלום, כבר מילדותי אני סובלת מדימוי עצמי נמוך, רגישות יתר ל"מה חושבים עליי" וקושי בניהול זמנים ובקבלת החלטות. במשך שנים שכנעתי את עצמי שהקשיים הללו ברי התמודדות ואינם פוגעים בתפקוד היומיומי שלי במידה ניכרת. אולם ככל שהזמן עובר, גדלה אצלי המודעות לכמות האנרגיה שההתנהלות הרוטינית גוזלת ממני וההבנה שבמצטבר- אלו הם הדברים שעוצרים את התפתחותי האישית והמקצועית. לפני מס' שנים, נעזרתי בפסיכולוג קוג'-התנהגותי ולאחר מס' חודשי טיפול ללא תחושת התקדמות, בחרתי לסיימו. היום, שניה לפני גיל 30 ודקה אחרי שנואשתי מהאפשרות שבעיותיי יפתרו בעזרת מודעות עצמית ורצון טוב, אני שוקלת לפנות לטיפול משולב טיפול תרופתי. הדבר העיקרי שעוצר בעדי הוא החשש מפני תופעות הלוואי האפשריות ובפרט- השמנה. קראתי בפורומים השונים לא מעט עדויות של אנשים שטוענים שעלו עשרות קילוגרמים בעקבות השימוש בתרופות ממשפחת הSSRI, ושגם במקרים בהם הופסק השימוש בהן- חילוף החומרים לא חזר לעצמו. אז נכון, אין ספק שיש לי הרבה מה להרוויח מטיפול תרופתי ובפרט- יכולת להתמודד טוב יותר עם הזולת ועם הביקורת העצמית שלי. האירוניה היא שמאותן הבחינות בדיוק- יש לי גם הרבה מה להפסיד, אם הטיפול התרופתי יביא עמו תופעות לוואי אסתטיות. לשמחתי, משקל עודף לא נמנה עד כה על רשימת הבעיות שלי ואין לי שום רצון שיתווסף לאוסף. אני מניחה שיש אנשים שיטענו שעליה של עשרות קילוגרמים אינה מצב שכיח ושתוספת של כמה ק"ג למשקל היא מחיר ששווה לשלם תמורת חוסן נפשי. ובכל זאת, קשה להתעלם מכך שהמראה החיצוני משחק תפקיד בדימוי העצמי של רובנו ומשפיע גם על האופן שבו אנו נתפסים ע"י הסביבה. מה שאנשי המקצוע שוכחים לפעמים, זה שעבור אדם כמוני, שמגיע לטיפול מתוך רצון להתמודד עם דימוי עצמי נמוך- גם לעליה של 5 ק"ג יש משקל גדול (יצא לי משחק מילים). את הודעתי זו פרסמתי במס' פורומי תמיכה נוספים והומלץ לי לברר מול רופא פסיכיאטר מהן התרופות שסטטיסטית נחשבות לכאלו שאינן מגבירות תיאבון או פוגעות בחילוף החומרים. ברור לי שהיעוץ בפורום אינו בא להוות תחליף ליעוץ רפואי פרטני, אך חשוב לי להגיע לטיפול כשאני יודעת לאן לכוון. אעריך את עזרתך. תודה מראש וסופ"ש קליל.

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2012 | 15:24 | מאת: נעמי בר

השמנה בעקבות נטילת תרופות פסיכיאטריות היא תופעה שכיחה אך לא הכרחית. תרופות רבות כגון ציפרלקס אינן אמורות לגרום להשמנה, עם זאת, השפעתן החיובית והשלילית של תרופות מעין אלו ייחודית ומשתנה מאדם לאדם. אני מציעה שתפני לפסיכיאטר ותשוחחי בכנות על חששותייך (המאוד לגיטימיים) - אני סבורה שתוכלי להגיע ,עם איש מקצוע מהימן לתרופה ולמינון שיעזרו לך ולא יגרמו לך להשמנה.

31/01/2012 | 15:37 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

03/02/2012 | 20:03 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

אשמח לקבל המלצה לפסיכולוג או פסיכיאטר שמוסמך לטפל גם ב-NLP. האם "יש חיה כזאת", או שכל הנל"פ פרקטישיונרז הם מאמנים אישיים ללא הסמכה פורמלית בתחום בריאות הנפש? תודה ושבת נפלאה!

03/02/2012 | 20:04 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

נתקלתי היום באתר ישראלי העוסק במודל אישיות מעניין מאוד שנקרא "אניאגרם": http://www.9types.co.il/9types.asp?id=140 חשוב לי לציין שככלל, אני רואה את עצמי כטיפוס סקפטי ומשתדלת להתרחק מטיפולים אלטרנטיביים מבוססי מתודות פסאודו-מדעיות, אבל תוצאת שאלון האבחון שמילאתי באתר זה ובאתר נוסף בנושא היתה כל כך מדויקת לגבי, שהחלטתי שהעניין שווה בירור. אשמח לדעת האם מישהו עבר פעם פסיכותראפיה או אימון אישי המבוססים על מודל האניאגרם ומה היתה ההתרשמות - עד כמה הועיל אם בכלל. המלצות (מנסיון אישי בלבד!) על מטפלים בשיטה ששווה להגיע אליהם או להמנע מהם- יתקבלו בברכה גדולה. חוות דעת מקצועית מטעם מנהלי הפורום, תוערך גם כן. תודה!

מנהל פורום פסיכותרפיה