היפנוזה VS דימין מודרך\NLP

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

19/10/2015 | 10:14 | מאת: כפיר

שלום רב, מה ההבדל בין היפנוזה לדמיון מודרך? או מה ההבדל בין הרפייה כללית (התרגעות) ודמיון מודרך לבין היפנוזה? מה ההבדל בין NLP להיפנוזה? ומדוע ע"פ החוק והמועצה להיפנוזה יש אישור רק לרופאים ולפסיכולוגים לעסוק בהיפנוזה ולא לאנשי טיפול אחרים? החוק חוקק לני כ-30-49 שנה, לא הגיעה העת לשנותו שכל מי שיש לו ניסיון של X שנים בטיפול נפשי עם ניסיון והכשרה רשמית (כגון עו"ס, יועצים חינוכים, מטפלים בהבעה ויצירה) שעברו הכשרה לפסיכותרפיה וצברו ניסיון בשיטות נוספות כגון EMDR ודמיון מודרך לא יועסקו או לא יורשו בהיפנוזה? האם זה קשור לגילדות מקצועיות?

כפיר עם כל הכבוד לשאלותיך והמחמאה לפורום, המשתמעת מפנייתך, הפורום אינו תחליף ל-"ויקיפדיה", קורס בהיפנוזה ואפילו לא ל-"ועדה המייעצת ליישום חוק ההיפנוזה", המתקיימת מזה שנים במשרד הבריאות. ויחד עם זאת ובתמצית, יש מן הדומה בגישות והכלים השונים שציינת ואף יכולת להוסיף מדיטציה, יוגה טאי-צ'י,"מיינדפולנס" ועוד.. הדומה הוא המימד ההרפייתי, המתקיים בכולם או לפחות במרביתם. כללית, בכל היפנוזה יש גם הרפיה ודמיון מודרך, אך לא להיפך. הדגש בהיפנוזה, הוא מיקוד גבוה במיוחד של הקשב + סוסגטיות. להערכתי ונסיוני, הערך המוסף של ההיפנוזה, בהשוואה לכלים והגישות האחרות שציינת, הוא : הסוגסטיות (השפעות/מסרים) המועברות מהמטפל המקצועי למטופל בסיטואציה הטיפולית, לשם הטבת מצבו של הפונה והטיפול במצוקתו הנפשית. יכולת ותהליך טיפולי זה מחייבים ידע, הכשרה, ניסיון, מיומנות ואחריות קלינית ומקצועית ייחודית. לכן ובשל כך גם חוקק בזמנו "חוק ההיפנוזה". וטוב שכך !!

31/10/2015 | 20:03 | מאת: כפיר

אך לתת לכל רופא אפשרות להכשרה בהיפנוזה שאין לרובם (מלבד פסיכיאטרים) הבנה טיפולית וניסיון טיפולי-זה בסדר. עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה ויצירה, יועצים חינוכיים שהוסמכו בפסיכותרפיה, לא רשאים ללמוד ולהיות בהכשרה להיפנוזה. החוק נכון לימיו, אני חושב שהגיע הזמן להרחיב את החוק, לא חלילה לבטלו. ברור שלאנשים טיפול עם ניסיון יש יותר רקע מרופא עור או רופא משפחה בטיפול נפשי.

03/10/2022 | 00:22 | מאת: מני

מעניין שבכל העולם זה שונה. רק כאן כולם חכמים.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית