קבוצה אחרת של תרופות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

26/05/2020 | 17:22 | מאת: חן

שלום לרופא הפורום.אני בן 38 סובל מגיל נערות מהפרעת חרדה אשר טופלה בעיקר בשיחות וללא תועלת רבה. בגיל 24 הוחמר המצב למצב של הפרעת פאניקה בדמות התקפי חרדה תדירים וחזקים. אז לראשונה פניתי לפסיכיאטר אשר המליץ על כדורי ציפרלקס 10 מ"ג. כבר בפגישה אמר כי סביר מאוד שאזדקק ל-2 כדורים לאור מצבי. היות ולא חל שיפור לאחר חודשיים, הועלה המינון ל-20 מ"ג משך ארבעה חודשים. שוב, לא ניצפה שיפור במצבי. הפסיכיאטר הוסיף כדור לחיזוק "מירו" 30 מ"ג ועדיין ללא השפעה. כמו גם נוסו דרך רופאת המשפחה : פאקסט עד 40 מ"ג רסיטל עד 40 מ"ג ויאפקס XR עד 225 מ"ג כאשר כל אלו לא הועילו, חזרתי לפסיכיאטר אשר ערך לי תישאול מקיף וקבע שאני זקוק לכדורי קלונקס במינון 2 מ"ג. אכן כדורים אלו עזרו מאוד תוך מספר שבועות וגרמו לי לחזור לתפקד למשך מספר שנים. הבעיה היא שההשפעה מאוד ירדה ושוב עלתה החרדה. הפסיכיאטר אמר שאין מה לעשות ואסור להעלות יותר מינון וחבל לעשות עוד ועוד ניסיונות עם תרופות כיון שראינו שזה לא משפיע על מצבי לטובה. הוא הציע להוסיף פעילות גופנית, טיפול CBT, להרבות במפגשים עם חברים. ניסיתי זאת לתקופה אבל ההרגשה נשארת שכל הזמן הגוף בחרדה. שאלות: 1.האם אין עוד משפחה של תרופות פרט ל-SSRI ו-SNRI אשר נהוג להשתמש בהם כאשר אין תגובה חיובית לטיפול בחרדה עם התרופות "המקובלות" במינון המירבי? 2. מה לגבי התרופה וולבוטרין? 3. אם ציפרלקס 20 מ"ג ופקסט 40 מ"ג לא עזרו בעבר, יש טעם לנסות את הלוסטרל?

וולבוטרין טובה לדכאון בעיקר ניתן להשתמש בבונסרין או טרזודיל לחרדות הייתי מנסה את שתי אלה אם לא יעזור נסה לוסטראל

מנהל פורום בריאות הנפש