בעית יציבה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

24/06/2013 | 16:12 | מאת: רועי

שלום רב יש לי קיפוזה מבנית בגב העליון, קרע במיניסקוס "ידית דלי" ובנוסף קרעתי את שלושת הרצועות בכתף שמאל, אני עוסק כל החיים בספורט וכרגע אני עושה אימוני קטלבלס, קרוספיט, TRX, שחייה, אופניים, ריצות ומשקולות חופשיים, אני מאמין מאוד בגיוון ונהנה מזה. בסך הכל הגוף שלי חזק ויציב אך הייתי שמח לדעת אילו תרגילים מומלצים ולא מומלצים לקיפוזיס? האם יש קשר ביציבה של הגב והקרע במיניסקוס וברצועות הכתף? והאם יש תרגילים להגמשת הגב לאחור (כמו תרגיל ה"גשר") ואם אני אגמיש את הגב לאחור זה יפחית את במראה האסטתי הלקוי של הקיפוזיס? בברכה

שלום רועי, ניתן לשפר את המראה האסתטי של הגב. לא רק על ידי הנעת הגב לאחור. לעתים יש צורך גם במתיחה של שרירים מקוצרים בצואר, גב ורגליים בחלק אחורי. ממליץ לך להתייעץ עם פיזיותרפיסט ולקבל הדרכה לתרגילים מתאימים. חשוב לבצע תרגילים מבלי להגביר את עקשת הגב (קיפוזיס) או את השקע המתני (לורדוזיס). הגיוון באימון אכן חשוב וצריך לחזק את קבוצות השרירים מייצבי השכמות ומיישרי הגב ולהפחית בחיזוק שרירי החזה ובבצוע כפיפת בטן. אין קשר בין בעיית הכתף והברך. בהצלחה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי