כאב גב תחתון + הקרנה לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

30/04/2020 | 13:39 | מאת: עדי

היי שרון . מזה 3 חודשים יש לי כאב גב תחתון + הקרנה לרגל שמאל . לאורך כל התקופה המשכתי בפעילות ספורטיבית בדגש על ריצה . אני בן 45 בריא בדרך כלל. לאחרונה ביצעתי בדיקת ct להלן התוצאה : סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה. L1-L2 מבנה גרמי שמור. רוחב גרמי תקין של התעלה הספינלית והפורמינות. אין בקע דיסקלי. L2-L3 מבנה גרמי שמור. רוחב גרמי תקין של התעלה הספינלית והפורמינות. אין בקע דיסקלי. L3-L4 בלט דיסק אנולרי דפוזי משיק לקדמת השק ללא היצרות ספינלית. L4-L5 שינויים דגנרטיבים עם הקטנת המרווח הדיסקלי ואפקט ואקום. משמאל עם לחץ קל על השק התקאלי עם היצרות ספינלית קלה . L5 בלט דיסק אנולרי עם פריצה שמאלית גורמת ללחץ על שורש העצב L5-S1 מבנה גרמי שמור. רוחב גרמי תקין של התעלה הספינלית והפורמינות. אין בקע דיסקלי. המפרקים הסקרואיליאקאלים: שמורים משני הצדדים. שאלתי היא : להמשיך את הריצות או לעשות הפסקה ?

שלום עדי, אני מציע שתעשה הפסקה של ריצה למשך שבועיים. לאחר מכן תחזור לריצה אבל בהדרגה. בשלב ראשון אינטרבאלים של ריצה עם הליכה ואח"כ אם אין בעיה משמעותית תעבור לריצה רציפה ותעלה מרחקים בהדרגה עד חצי שעה בשלב ראשון. כדאי להתחיל בקצב ריצה קליל ומדי שבוע להגביר מעט עד שתגיע לקצב ריצה הרגיל. במידה והכאבים לא משתפרים ואף מחמירים ממליץ להפסיק לזמן ממושך יותר את אימוני הריצה ולעבור לאימון אחר כגון הליכה\שחיה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי