משמעות טיפול שמרני בטיפול בקרע במניסקוס ושחיקת סחוסים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/09/2017 | 11:02 | מאת: שיר

אשמח להתייעצות בנוגע לפענוח רצ"ב, הומלץ ניתוח אורטוסקופי.לתיקון המניסקוס בת 44 להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: 1. בצקת לשדית עדינה באזור האמיננציה. 2. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. שחיקת סחוס ושינויים סוב-כונדרלים מתקדמים בעיקר במדור החיצוני של מפרק פטלו-פמורלי. 3. הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4. אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. 5. הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6. הדגמה תקינה של המניסקוס החיצוני. במניסקוס הפנימי הודגם קרע אלכסוני אשר מערב את הגוף והקרן האחורית. האם חובה לעשות ניתוח או שניתן לטפל בצורה שמרנית?ואם כן מה הדרך השמרנית? חיזוק שרירים? האם יש הגבלה בפעילות גופנית? האם יש פעילות גופנית מומלצת יותר? האם פעילות גופנית יכולה לגרום נזק?האם יכולה להועיל?

שלום, קרע במניסקוס בברך אינו עומד בפני עצמו ויש לדעת עוד כמה נתונים לדוגמא: מה רמת הכאב והתפקוד הנוכחית שלך? אין חובה לנתח והספרות המדעית דווקא מצדדת בטיפול שמרני בטיפול בבעיה מסוג זה. בכל אופן עדיף למצות תחילה את הטיפול השמרני בפיזיותרפיה שכולל טיפול להפחתת כאב באמצעות טיפול ידני , זרמי חשמל, חבישות ועוד ובנוסף קבלת הדרכה לתרגילים לחיזוק השרירים המייצבים את הברך ותרגול באופן מסודר על בסיס יומיומי או לפחות 3 פעמים בשבוע בבית או במכון כושר בשימוש במכשירים יעודיים. בנוסף מומלץ לבצע פעילות גופנית אירובית ברמה נמוכה-בינונית בהתאם למצב לדוגמא: הליכה קלה, רכיבה על אופניים או אימון על מכשיר אליפיטל שבו תנועת הברכיים והאגן יותר מעגלית ומעמיסה פחות על הברכיים. סה"כ פעילות גופנית אירובית ותרגילי כוח יכולה להועיל מאד אך יש להיוועץ בפיזיותרפיסט לגבי תכנית האימון. בהצלחה ושנה טובה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי