אזוספרמיה שהשתפרה לבודדים בתנועה.

דיון מתוך פורום  פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר

08/06/2017 | 18:29 | מאת: מנשה

שלום רב. בן 29, בריא. לפני כחצי שנה אובחנתי כאזוספרמי(חסר זרע מוחלט) יחד עם וריקוצלה קלה עד בינונית._FSH גבוה, אין בעיה גנטית וקריוטיפ תקין, אשכים מאוד קטנים סביב 7 סמ"ק) לאחר שינוי תזונה, אי שתיית אלכוהול ועישון בתוספת דיקור סיני, ויטמינים(E+אבץ) היה שיפור מאוד גדול. בחודשיים האחרונים הקפאתי 7 מבחנות של בודדים בתנועה יפה שבכל אחת מהם יש סדר גודל של 100-150 תאי זרע בתנועה. אני נשא של הפטיטיס B ברמת וירוס מאוד נמוכה. מה שאומר שאני יכול לבצע הקפאות וטיפולים אך ורק בהדסה או רמב"ם. עשינו השבוע סבב ראשון שלא הביא להפריות בכלל(12 ביציות). הרופא לא יודע להגיד לי אם זה בגלל הזרע אבל מניח שאם לא היו הפריות בגלל כנראה שזה בגלל הזרע.(בשל הרקע ממנו באנו) במעבדה אמרו שכדאי לעשות עוד סבב אחד והפעם לעשות פעולה של אקטיבציה לביצית ושזה יכול לעזור ליצור הפריות. רציתי לדעת, אם מבחינת הזרע, אחרי השיפור הגדול שהוא עבר בחודשים האחרונים האם יש לי עדיין תקווה? האם יש בדיקות מסוימות שאני יכול לעשות לזרע בכד'י שנוכל לדעת איך להתנהל( ברמב"ם אין ממש פתרונות)? *ניסיתי לדבר בחור שעושה שטיפה של הזרע מהוירוס בכדי לקחת את הזרע למעבדת ברטוב, הוא טען שמנסיונו חבל על הזמן כי הזרע לא ישרוד את השטיפה. מכיוון שמדובר בבודדים. תודה רבה!!!

25/06/2017 | 07:56 | מאת: פרופ' בנימין ברטוב Ph.D

כדאי להתקשר למרכז ברטוב לברר את כל הנושאים הנ"ל. יש לנו ניסיון גדול בטיפול בתאי הזרע לאחר שטיפות כאלה. בהצלחה

מנהל פורום פוריות הגבר - בדיקת פוריות, בדיקת זרע ובעיות פוריות אצל הגבר