ספורט?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

19/09/2011 | 08:59 | מאת: קרן

אני מרגישה הרבה יותר טוב. כאבי הניתוח כבר עמומים יותר. היציאות בסטומה משגעות אותי כי מבחינתן אין יום ואין לילה; הכול לא צפוי. יום אחד יש עוצר כללי ויום אחרי אין מנוחה. אופי היציאות של הקולוסטומי שונה מאוד מיציאות של איליוסטומי וכבר התרגלתי לכך פחות או יותר. אני מקווה שעם הזמן היציאות בקולוסטומי יתייצבו למשהו ברור יותר מבחינת 'סדר יום', מבחינת תכיפות. אולי אוכל לתכנן את הימים שלי טוב יותר. אולי אוכל להיות פחות מופתעת. כרגע יש לילות רבים נטולי שינה בשל יציאות לא פוסקות שמפריעות לי; ויש בקרים רבים נטולי יציאות. לא יודעת איך להפוך את היום ללילה ואת הלילה ליום... איך להסביר לסטומה שהיא התבלבלה קצת... מכל מקום, הבוקר יצאתי להליכה ראשונה. חצי שעה. הלך לא רע. חשבתי שאזדחל - אבל הקצב היה טוב. אני רחוקה מאוד מדרגת הכושר שהייתה לי בעבר, לפני שחליתי, ולא נראה לי שאוכל לעשות בקרוב 4 אימוני ספינינג בשבוע... רציתי לשאול: - איזו פעילות ספורט מומלצת עם סטומה מלבד הליכה? (שחייה כרגע לא מתאפשרת מטעמים טכניים - אז בבקשה אל תמליצו על שחייה). - האם פעילות אירובית עלולה להזיק לסטומה? - אילו תרגילים לחיזוק הבטן מותרים, אם בכלל? - איך להיזהר וממה להיזהר? אם יש טיפים ועצות - אשמח מאוד.

קרן.... אני לא מאמינה! כתבתי לך תשובה שלמה ומפורטת ואיך שבאתי לשלוח, פוף, הכל נמחק.... >:-( אוף... מנסה עכשיו לשחזר את מה שכתבתי... מותר ואף מומלץ לחזור לפעילות גופנית אחרי ניתוח סטומה ואין כמעט הגבלות לסוג הפעילות: הליכה, ריצה, אופניים, אירובי, שחייה. ואני מכירה כמה וכמה בעלי סטומה שעוסקים אף בטיפוס הרים, אופני הרים, סקי ועוד. תרגילים לחיזוק שרירי הבטן בהחלט מומלץ, אבל רצוי קודם כל לוודא עם הרופא ואולי גם אחות הסטומה שאת כבר יכולה להתחיל לעסוק בספורט ואיזה. אחות הסטומה גם יכולה להנחות אותך אילו תרגילי בטן מומלצים ואילו לא (כי נדמה לי שיש תרגילים מסוימים שלא מומלצים). באופן כללי, אם אכן החלמת ואת מרגישה חזקה ויכולה והרופא נותן אור ירוק, אז אין שום סיבה שלא תחזרי לכל הפעילויות שהיית רגילה אליהן לפני ניתוח. הספורט היחיד שאינו מומלץ זה ספורט מגע (ג'ודו וכאלה) וספורט שמשולב עם כדור, כמו כדורגל, מחשש לחבטה/פגיעה קשה באזור הסטומה. לגבי שחייה, מומלץ לא לעסוק בשחייה בחודשיים הראשונים אחרי ניתוח מחשש לזיהומים, אבל מעבר לזה אין שום סיבה שלא לעסוק בשחייה או כל פעילות אחרת שקשורה במים, ויש הרבה בעלי סטומה שעוסקים בכל מני פעילויות שקשורות במים על בסיס קבוע בלי שום בעיה. היום גם יש מוצר מעולה לשמירה על הבסיס ממים שנקרא sure seal, שזוהי בעצם מדבקה, כמו ניילון נצמד, מאוד חזקה שמיועדת ספציפית לבעלי סטומה. את ה sure seal לא ניתן להשיג בארץ, אבל ניתן להשיג דרך אתר www.mustop.com. הלינק להזמנת שורסילס (הכי זול שמצאתי): http://www.parthenoninc.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=2&idproduct=696 יש כמה כאן שכבר ניסו אותם ומאוד מרוצים. בארה"ב רוב בעלי הסטומה לא זזים בלי שורסילס. מאוד מומלץ. לגבי פעילות הסטומה/מעיים, זה דיי נורמאלי בהתחלה שיש ריבוי יציאות או יציאות לא מסודרות. אבל חשוב גם לדעת האם את אוכלת ארוחות מסודרות בשעות קבועות? שמירה על ארוחות מסודרות היא מרכיב קריטי לשמירה גם על יציאות מסודרות. אמת שבחודשים הראשונים אין שום הגיון או סדר לא משנה כמה שנשמור על תזונה מסודרת, אבל עם הזמן, כל עוד שאת שומרת על ארוחות מסודרות, גם המעיים מסגלים להם סדר. מזל טוב על ההליכה הראשונה! שמחה מאוד שאת מחלימה ומתחזקת :) ואל תחששי. ומומלץ מאוד לעסוק בספורט ואם את מעוניינת לעסוק בספורט, אדרבא, אל תלכי על זה, רוצי! ;) (כמובן אחרי אישור של הרופא).

יושבים וכותבים הודעה מושקעת ומפורטת, חוזרים ובודקים שאין שגיאות לוחצים על כפתור שלח/העלה/פרסם ו...פוף, הודעת שגיאה/המחשב סתם מתעלם והכל נעלם וצריך לכתוב הכל מהתחלה... קרה לי כמעט בכל אתר אפשרי (פייסבוק, דוקטורס, סטרמד, ynet, תפוז ואיפה לא...). היום החכמתי ולפני שאני מעלה את מה שכתבתי אני קודם מסמנת את כל מה שכתבתי ועושה ctrl+c (העתקה), ככה אם קורה ברוך שכזה לא צריך לכתוב הכל מהתחלה. סתם טיפ קטן...

הי קרן, הודיה (כרגיל :-) כתבה לך תשובה שמכילה את כ ל האינפורמציה הדרושה. בנוסף, בבטאון פתחון פה של ארגון בעלי הסטומה שפורסם בשנה שעברה הופיעה כתבה על פעילות גופנית בקרב בעלי סטומה. אני חושבת שיעניין אותך לקרוא כי תמצאי שם הרבה מידע רלוונטי. את הבטאון תוכלי למצוא בלינק הבא: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7095 הורידי את בטאון פתחון פה חודש אוקטובר 2010, הכתבה מופיעה בעמודים 10-11. באופן אישי - הסיפור שלי מופיע שם ככתבה בעמודים 18-20, אם מישהוא מעוניין לקרוא. ספרי לנו איך את מתקדמת בנושא הספורט ומה את מנסה ואיך זה הולך, כך נוכל ללמוד גם אנחנו! בהצלחה!!!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה