כאבי גב תחתון ומתן זריקות ללא בדיקה מקיפה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/08/2014 | 12:40 | מאת: שיר R

שלום רב, מזה זמן אני סובלת מכאב בגב תחתון, ולקחתי שבוע ארקוקסיה 90 מ"ג ללא הטבה. היום הלכתי לאורתופד אחרי שתארתי את הכאב ושהוא מקרין לטוסיק ומתגבר בעמידה / הליכה, הוא נגע בי בגב ב-3 נקודות ואז החליט לתת לי 5 זריקות אביטרן אחד ליום וזלדיאר 325 מ"ג לשבוע פעמיים ביום. אמר שכנראה זה לחץ על עצב בלי לפרט יותר מידי.. אני מאוד חוששת מזריקות ומחטים בכלל, ובטח בגב! לא בוצעה בדיקה מקיפה כלשהיא, הוא לא עשה צילום או CT וגם לא הופניתי למשהו פחות פולשני כמו פיזיותרפיה או כירופרקטיקה לפני שמתחילים בדברים בזריקות.. האם זה מקובל? האם זה סביר? ומה עושים עם פחד מהזריקות? האם האפקט של הזריקות הוא לא מיידי ואח"כ חולף, אז מה הטעם? והאם לא צריך לעשות צילום או בדיקה כלשהיא לפני טיפול פולשני בזריקה? תודה, שיר

נשים בצד את הסביר או המקובל - מה שברור שלפני שמתחילים טיפול פולשני- צריך אבחנה ברורה. אי לכך - מסכים כי בדיקת CT או MRI של עמוד השדרה המותני היא השלב הראשון. תרגישי טוב דר' קינן

02/08/2014 | 20:48 | מאת: שיר R

אני בהחלט אלך לאורתופד יותר "רציני" כדי לקבל חוות דעת ובדיקות לפני שאני מתחילה טיפול כזה. תודה!

מנהל פורום כאבי גב