שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  כאבי גב

14/02/2014 | 19:14 | מאת: בדוי

אני בת כ16.11, אני סובלת מכאבי גב חזקים כבר 8 חודשים, עם הקרנות ונימולים, יש תחושה, אין בעית שליטה בסוגרים אני צולעת מאוד במשך כל התקופה, קשה לי להתיישר, להתכופף, לשבת, ללכת. בmri: עקמת מינימלית קמורה לימין, הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בחוט השדרה מגובה D4-5 עד גובה D9-10. בלט דיסק ימני הגורם לחץ על חוט השדרה ופוחס אותו מעט בחלקו הימני ללא עדות לשינויים מיאלופתיים בגובה D2-3. בלט דיסק ימני ללא עדות ללחץ על חוט השדרה בגובה D9-10. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי בגובה L4-5. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1. בבדיקת emg: חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5-S1. טופלתי במשך 3 חודשים ראשונים באתופן וטרמדקס.. את האתופן לקחתי פעמיים ביום במשך 3 חודשים את הטרמדקס לקחתי באופן לא סדיר פעם ביום כשהכאבים ממש החמירו. הייתי אצל אורתופד ד"ר אליאס חדאד בבית החולים רמב"ם בחיפה שאמר שאין מה לעשות וזה לא דבר שדורש טיפול, זה לא מצדיק את הכאבים. הייתי אצל פרופסור גפשטיין בבית החולים מדיקל סנטר בהרצליה שהמליץ על שאיבת דיסק בL4-L5-S1. הייתי אתמול אצל נוירוכירורג ד"ר יוסף גילבורד בבית החולים רמב"ם שנתן לי מרשם לכדורי ארקוקסיה וריקסט לשבועיים ואם זה לא עוזר אז המליץ על כריתת דיסק-דיסקטומיה בL5-S1. לאיזה ניתוח יש יותר סיכויי הצלחה במידה והכדורים לא עוזרים שאיבת דיסק או כריתת דיסק? האם כריתת דיסק מחייבת קיבוע/דיסק מלאכותי? מה אתה ממליץ לפי הממצאים לעשות לפי הממצאים? תודה ושבת שלום!

לצערי המקרה שלך מורכב מדי ע"מ שאוכל לענות לך בצורה רצינית במספר מילים בפורום. בגדול אבל כן אוכל לומר לך כי כריתת דיסק זו בד"כ האופציה העדיפה על שאיבה וכי מקיבוע משתדלים להמנע בכל מחיר בגילך הצעיר. מעבר לזה - אצטרך לבדוק אותך ולראות את הבדיקות שביצעת לפני שאוכל לתת לך תשובה רצינית. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב