ניתוח ללא פגיעה ביכולת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

11/07/2011 | 14:35 | מאת: ניב

בס"ד אני שמן, 175 ק"ג כרגע גובה 182ס"מ בן 49 יש לי סכרת סוג 2 נוירופטיה פצע קשה ריפוי לימפדמה בשתי הרגלים עד למפסעה שומנים בדם לחץ דם גבוה דום נשימה בשינה ןכו... האם יש ניתוח או טיפול שמתאים למצבי. אני מעוניין לרדת ל90 קג בערך. מה הטיפול שיכול להביא אותי למטרה במינימום זמן. כמה זמן? חשוב שאחרי הטיפול אני רוצה להמשיך באותה צורת חיים ודיאטה כפי שאני נוהג היום. כמויות האוכל שאני אוכל היום וכמות הספורט מספיקים כדי לשמור אותי על אותו משקל בצורה יציבה מעל שנתיים. האם לאחר הטיפול אני אוכל להמשיך עם אותם הכמיות? (כ750 גרם סטייק פחממות כקג חלבון מהצומח ואו מדגים 400 גרם שומנים כ200-300 גרם)

האם אתה שואל על ניתוח? יש ארבעה סוגים של ניתוחים היום: טבעת, מעקף קיבה, שרוול קיבה, מעקף תריסריון. את סוג הניתוח בוחרים לפי גיל, הרגלי אכילה, אורח החיים, מצב הבריאות, מחלות נלוות, והעדפות המועמד. את זה ניתן לקבוע רק אחרי ראיון מפורט אצל כירורג. לכל הניתוחים יש השפעה מדכאת תאבון, אך במידה שונה. ניתוח טבעת - דורש הכי הרבה משמעת מצד המועמד, כיוון שמבין הניתוחים מדכא תאבון פחות מכולם, עם לא מעט מגבלות דיאטה. לא מתאים לאוהבי מתוק ומנשנשים. גורם לירידת של כ50% מעודף המשקל. הכי בטוח מארבעת הניתוחים מבחינת הסיכון הניתוחי. שרוול: זה ניתוח חדש- קיים רק 7-8 שנים. יש כמה אינדיקציות מקובלות: ניתוח שרוול הוא קצת יותר קטן מניתוח מעקף, אך שיעור היבוכים הכירורגים בו דומה מאוד למעקף. מעקב הכי ארוך שידוע בספרות על הניתוח הזה הוא 5 שנים, לא ידוע מה יהיה שיעור העליה החוזרת במשקל אחרי כן. ניתוח מעקף קיבה גורם לירידה קונסיסטנטית ובטוחה של יותר (70%) מעודף המשקל מאשר השרוול (40-60%), עם מעקב ידוע של מספר עשרות שנים בעשרות אלפי מנותחים. הוא מתאים בעצם לכל מועמד. אין אחריו הרבה מגבלות מבחינת דיאטה. יש לו יותור סיבוכים משמעותיים, אך רק בתקופה הקרובה לניתוח. א"כ - יש לו מעט מאוד סיבוכים, הרבה פחות מהטבעת. איכות החחים כנראה טובה יותר עם מעקף. ניתוח מעקף תריסריון הוא הגדול מכולם, גורם לירידת משקל הכי משמעותית – סביב 80% מהעודף, ונותן שמירה על המשקל לכל החיים. סיכון ניתוחי הגבוה מכל הניתוחים. זה הניתוח יחיד שיכול לענות לדרישתך, שתוכל לאכול כמויות גדולות יותר מכל הניתוחים של אוכלץ אבל גם כאן תצטרך לרדת בכמות.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת