ניתוח קיצור קיבה רק לשמנים?

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

18/08/2015 | 15:57 | מאת: עדי

אני שוקל 106 קילו גובה 177 האם אוכל לבצע ניתוח להצרה .מה הם ההמלצות עבור מקרה שכזה מה הסיכונים הכרוכים בברכה

האינדיקציות לניתוח נקבעות על פי יחס בין משקל וגובה, מה שבעצם מגדיר את הBMI. הBMI צריך להיות מעל 40, או מעל 35 עם עוד מחלה אחת לפחות, אשר התפתחה משנית לעודף המשקל כגון סכרת, יתר לחץ דם, היפראוריצמיה, כבד שומני, דום נשימה בשינה, דלקת פרקים, סטאזיס ורידי, היפרליפידמיה. הBMI שלך כעת לפי המספרים שנתת הוא 33, כלומר פחות מ35, ולא ניתן לעבור ניתוח... אבל, רוב הפעמים האדם נותן גובה שהיה לפני הרבה שנים, ועם הזמן הגובה מתנמך במיוחד בעודף משקל.. לכן מציע לבדוק גובה כעת. בנוסף - לעיתים קרובות האדם עצמו לא מודע לכך שיש לו אחת מהמחלות האלו, ולכן יש לבדוק את זה לעומק. לפעמים אם הכל תקין - צריך לעשות מעבדת שינה, מדידות לחץ דם, וכו. אני מציע לך לברר קודם את כל זה.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת