השמנה לאחר ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

12/09/2014 | 17:07 | מאת: שרה'לה

שלום עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני שנתיים וחצי. שקלתי 120 קילו [על גובה 1.6 מ'] BMI 46.87 ירדתי 33 קילו בשנה הראשונה והגעתי רק ל 33.59 BMI, מכחודש לאחר הניתוח, אני מרגישה רעב תמידי וכל שעה שעה וחצי, חייבת לאכול משהו אחרת אני בכאבים. הכמויות שאני מצליחה לאכול בלי בעיה הן כמעט כמו מלפני הניתוח. במשך יותר משנה הייתי במעקב של דיאטנית והכירורג אולם לא היו להם פתרונות לתת לי מלבד לעשות דיאטה, מה שלא יכולתי מלכתחילה לעשות ולכן פניתי אז לניתוח מאז עליתי כ- 10 קילו ואני מיואשת. כיום אני שוקלת 96 קילו 37.5 BMI. אני רוצה לעשות ניתוח חוזר אולם לא מצליחה לקבל תשובות מה הן האפשרויות הקיימות למנותחי מעקף קיבה. האם יש מה לעשות חוץ מדיאטה? מה הן האפשרויות? ישנם ניתוחים חוזרים? הפיכה למעקף תריסריון? אודה לכם על עזרתכם. תודה מראש ושבת שלום

כשיש עלית משקל חוזרת יש לבצע בירור הסיבה כך. הסיבות יכולות רבות, כגון - הרחבת הכיס הקיבתי, הרחבת החיבור בין הקיבה למעי, התפתחות בין שתי הקיבות, והרגלי אכילה לא נכונים, מזון לא נכון, ועוד... התהליך מתחיל מאיבחון. היטפול יכול להיות רק שינוי הרגלי אכילה נכון, תחת הנחיית דיאטנית או פסיכולוגית. את לא אמורה לאכול כל שעה וחצי, זה אומר שהדרכת דיאטנית לא טובה. גם אדם רגיל, (ושמן) לא אוכל כל שעה וחצי. במידה וצריך ניתוח יש אפשרויות שונות/ שהתרחב1. הקטנת הכיס הקיבתי 2. יצירת חיבור חדש וצר יותר 3. העברת החיבור בין שתי לולאות המעי רחוק יותר על מנת להפחית ספיגה. 4. הנחת טבעת על הכיס הקיבתי. ויש אולי עוד... בחירת הניתוח תלויה בהרבה גורמים, בינהם חשובים – משקל התחלתי, הבנת מנגנון או הסיבה לעליה חוזרת ומצב הקיבה כעת. גם הרצון שלך חשוב. הבדיקות הנחוצות הן צילום ושט קיבה תריסריון, וחלק מהכירורגים (גם אני) מבקשים גם גסטרוסקופיה - (אני דורש) עליך לדעת כי ניתוחים חוזרים מלווים בשיעור הצלחה נמוך יותר מניתוחים מקבילים ראשוניים, ושיעור סיבוכים גבוה יותר מאשר ההניתוח הראשוני. יש גם שתי גישות אפשריות – ניתוח פתוח, או לפרוסקופי, וזה תלוי במיומנות המנתח... על מנת להחליט - כמובן שיש להגיע ליעוץ.

14/09/2014 | 17:14 | מאת: שרה'לה

צילום ושט אני יכולה לעשות בלי בעיה. בדיקת גסטרוסקופיה לא אפשרי כי לא מוכנים בקופה לעשות זאת בהרדמה כללית, והטשטושים לא משפיעים עלי כלל. אין מצב להסתפק רק בצילום ושט? הייתי שנה שלמה בהדרכת דיאטנית. עדיין אני מנסה ללכת לפי ההוראות אבל זה לא עוזר. מההתחלה היתה לי הרגשה שנכנס יותר אוכל מאשר אמור היה להכנס.

14/09/2014 | 17:16 | מאת: שרה'לה

האם מותר לקחת כדורים כמו XENICAL למשל להרזיה, למי שנותח במעקף קיבה? האם זה מותר?

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת