פטריה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

03/09/2011 | 16:26 | מאת: ענת

שלום אני חייבת עזרה וייעוץ כי הרופאחם לא ממש מקלים עלי. כבר כמה פעמים הייתי אצל רופאי נשים כי כמעט חודש אני סובלת מצריבות וגירוד עדין בנרתיק. בהתחלה חשבדתי שיש לי דלקת בשתן ובסופו של דבר אחרי הבדיקות שללו את הדלקת . רופאי נשים אמרו לי שיש פטריה אבל אף פעם לא עשו מבטח ואגינלי או לא שלחו אותי לבדיקות מעבדה. הטיפול הראשוני היה נרות פלוראג'ין ונרות קלוטרי. לא הרשתי שיפור משמשעותי והרופא הביא לי 2 כדורים של פלוקנול ו3 נרות של דקטארין. סיימתי את הנרות ואני מרגישה שיפור במיוחד בגלל שהתחלתי לשתות הרבה מים כדי להבריח את הפטריה. השיפור הוא לא נראה לי סופי, ולא נראה לי חלמתי עד הסוף. הסימטומים שלי היו יותר צריבה מאשר גירוד והייתה אי נעימות כזאת. ויש תופעה שחוזרת על עצמה תמיד. כשהייתי משתמשת בנרות דקטארין הרגשתי את הגירוד פתאום בבוקר כי הנרות מתחילות לדלוף החוצה ולצאת קצת אז כל הזמן הייתה אי נעימות בבוקר. זה נורמלי? הרופאים אמרו שיש לי פטריה אבל בלי אבחנה! מה ההבדל בין פטריה לקנדידה? ולמה הם לא משתמשים במונחים האלה? הם לא עשו לי משטח ואגינלי ואין אבחנה כמו שצריך. הביאו לי כדור פלוקנול בהפרד של 3 ימים. הרופא אמר לי לשתות את הכדור השני אחרי 3 ימים. מה זה אומר? ביום השלישי או אחרי 3 ימים ביום הרביעי? ושאלה אחרונה. האם כדאי לי לקנות פיו פימייל כי שמעתי עליהם הרבה . האם מותר להשתמש בהם בלי ייעוץ של רופא? לעולם לא סבלתי מבעיות כלאה ואני חייבת לציין שאין לי מושג מאיפה צצה לי הפטריה כי אאני לא מחליפה פרטנרים , לא לוקחת אנטיביוטיקה, הכי סטירילית שיש. יכול להיות שזה מהגלולות כי אני שותה 3 שנים. סליחה על ריבוי השאלות . אני קצת מיואשת. תודה

04/09/2011 | 14:58 | מאת: זוהר סער

שלום רב, את מתארת מצב כרוני של קנדידה נרתיקית. קנדידה הינה סוג של פטריית (שמר) הקיימת באופן טבעי במערכת העיכול שלנו ובנרתיק (חלק מהפלורה הרגילה) אך יציאתה מאיזון גורמת להתפשטות ולזיהום קנדידיאלי. ישנם זנים שונים של קנדידה אך קנדידה אלביקנס היא הנפוצה ביותר (כ-80% מזיהומי הנרתיק). הקנדידה אוהבת ריריות כמו חלל הפה, נרתיק, מעיים ולכן כאשר יוצאת מאיזון משגשגת בעיקר במקומות אלו. סיבות להפרת האיזון יכולות לכלול שימוש באנטיביוטיקה, דיכוי חיסוני (חולשה של מערכת החיסונית במצבים פחות קיצוניים), סוכרת לא מאוזנת (רמות סוכר גבוהות, הקנדידה מחבבת סוכרים), הריון ועוד. כדאי לדעת כי טיפולים הורמונאליים (גלולות) הם בחזקת גורם סיכון לזיהומים פטרייתיים בנרתיק. הסיבות למדוע באדם מסויים גורמת הקנדידה לתחלואה ארוכה ובאחרים כלל לא קשורות באדם עצמו (חוסנה של מערכת החיסון, הרגלי חיים, תזונה, סטרס, שימוש בגלולות ועוד) אך גם במידת האלימות של זן הקנדידה. הטיפול באמצעות פלוקונזול הינו טיפול אנטי פטרייתי רחב טווח. הטיפול אפקטיבי מאוד למצבים של קנדידה מפושטת אך יש לתרופה השפעה על תפקודי הכבד ואני ממליצה כי תבקשי בדיקות דם מסודרות לנושא רק בשביל לוודא תקינות תפקוד אנזימי הכבד. אמנם את מציינת כי לא עשו לך בדיקה לזיהוי קנדידה, אך העובדה כי פלוקונזול פתר את הבעיה מעידה על כך שהזיהום היה פטרייתי ולא חיידקי למשל. מבחינת תוספי תזונה רצוי מאוד כי תיקחי באופן שוטף פרוביוטיקה איכותית (ביו פימייל למשל). פרוביוטיקה תורמת להשגת איזון בפלורה של המעיים והנרתיק. ביו פימייל באופן ספציפי הינו מוצר שנועד לתמוך במצבי זיהום פיטריתיים חוזרים. ניתן לבליעה ולהחדרה נרתיקית (2 ליום לבליעה אחרי ארוחה + 1 ליום להחדרה נרתיקית לפני שינה). ממליצה לשלב גם 1*3 כמוסות של שמן אורגנו. לאורגנו יכולת אנטי פטרייתית מובהקת. מאחר ואת נוטלת גלולות באופן ממושך, רצוי כי תיקחי קומפלקס של וויטמיני B וזאת מאחר והגלולות שוחקות מאגרים של וויטמינים אלו בגוף. וויטמיני B חשובים למערכת העצבים (הרגעת מתח) למטבוליזם של פחמימות, חלבונים ושומנים, לעור, למערכת העיכול ועוד'. אני ממליצה כי בנוסף לכך תפחיתי סוכרים ופחמימות פשוטות מהתפריט שלך. אלו מסייעים לשגשוג של הקנדידה. דרכים נוספות להפגת מתח בהחלט מומלצות: יוגה, פרחי באך, רפלקסולוגיה. במידה ואת זקוקה למידע נוסף את מוזמנת לפנות אלינו לקו ההדרכה ואו להיכנס לאתר האינטרנט שלנו: http://www.solgar.co.il. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב

מנהל פורום תוספי תזונה