פלוקונאזול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפטרייה האלימה – קנדידה אוריס בישראל

שיעורי תמותה גבוהים, התפשטות בבתי החולים והידבקות ממשטחים – הכירו את - קנדידה אוריס, פטרייה אלימה שמתפשטת בקצב גבוה והוכרזה כאיום אפידמיולוגי עיקרי הכתבה: קנדידה אוריס היא פטרייה אלימה שהתפרצה בבתי החולים ברחבי הארץ ובעולם בשנים האחרונות וגורמת לשיעורי תמותה גבוהים אצל חולים מאושפזים ואצל מדוכאי מערכת החיסון הפטרייה האלימה התגלתה ביפן בשנת 2009 ובישראל התגלתה לראשונה ב-2014, כאשר תקופת הקורונה העצימה את ההתפשטות שלה וגרמה להתפרצות מחודשת ונרחבת של מקרים בבתי החולים הבעיה העיקרית עם קנדידה אוריס היא היכולת שלה להתפשט בקלות, זוהי פטרייה מדבקת מאוד שעוברת במגע ודרך משטחים, נוסף על כך היא עמידה מאוד לתרופות המקובלות  ______________________________________________________________ הפטרייה האלימה, קנדידה אוריס, מתפשטת בבתי החולים ברחבי הארץ ומביאה לשיעורי תמותה גבוהים של כ-40%. הפטרייה, שהתגלתה לראשונה ביפן, מתפשטת בקלות...
ללמוד עוד על פלוקונאזול
פטריית שמש: מניעה וטיפול-תמונה

השמש הקופחת של הקיץ עלולה לגרום לפטריית שמש (פטריית קיץ):...

מאת: ד"ר מיכל...
31/10/2016
פטרת ציפורניים: כיצד לטפל ביעילות-תמונה

פטרת ציפורניים מהווה הפרעה אסתטית בולטת בחודשי הקיץ ועלולה...

מאת: פרופ' אבנר...
26/03/2015
הפטרייה האלימה – קנדידה אוריס בישראל-תמונה

שיעורי תמותה גבוהים, התפשטות בבתי החולים והידבקות ממשטחים –...

מאת: רני זהר -...
16/02/2023

פלוקונאזול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, מאמצע יוני ועד עכשיו אני סובלת מפטריה בנרתיק ( קנדידה אלבקיאנס על פי מה שיצא בתרבית ) משחה + נרות 2 סבבים לא הועילו . 2 סבבים של פלוקונאזול כדור אחד ל-3 ימים גם לא פתר עד הסוף את הבעיה אלא רק החליש את תדירות הגרד הפנימי. מחודש אוגוסט אני קיבלתי כדורים ל-3 חודשים, (כדור אחד כל חודש של פלוקונאזול טבע 150 מ"ג )שבינתיים לא נראה שפותר סופית את הבעיה( לפני מס' ימים לקחתי את הכדור השני ). מה עוד ניתן לעשות? זה דיי מתסכל ומשבש את איכות החיים. מציינת כי מעולם לא סבלתי מהבעיה הזו לפני כן..

קודם כל רצוי לוודא שהפטרייה היא אכן זו שגורמת לבעיה ולא גורם אחר. לכן, רצוי בנוסף למשטח, לעשות גם בדיקת שתן ל STD (מחלות המועברות בדרכי מין). בכל מקרה, במרפאתנו ישנן מספר דרכי טיפול ייחודיות בדלקות חוזרות בנרתיק (כגון אוזון והיפרתרמיה). את מוזמנת לפנות למרפאתנו לפגישת ייעוץ פרטנית והתאמת טיפול.

אתמול שמתי את נר החומצה הבורית התשיעי מתוך ה 14 ושילשום לקחתי כדור פלוקונאזול שני מתוך שלושה. כמו כן, אתמול סיימתי טיפול של חמישה ימים במשחת טבעקוטן. ישנו שיפור במצב הקנדידה, אך אני מרגישה שהבעיה עדיין לא חלפה לחלוטין. האם טיפול של שני שליש מהתרופות שציינתי, לא אמור היה כבר להעלים את תחושת האי נוחות (גרד קל מאוד) שגורמת הקנדידה? האם לאחר שאסיים עוד 5 נרות ועוד כדור פלוקנאזול אחרון, המצב צפוי להשתפר לחלוטין?

יש להשלים את הטיפול כולו. לעיתים לאחר תום הטיפול עלולה להשאר מעט אי נוחות בעוד הרקמה מתאוששת וניתן יהיה לשקול הרגעה עם חומצה היאלורונית וויטמין E (למשל גינומונל)

שלום, לאחר טיפול אנטיביוטי הופיע חיפוי לבן על הלשון שלא עובר לא משנה כמה אני מצחצח את הלשון. לפעמים יש טעם מר מאוד בפה. הרופא ביצע תרבית מהאזור שיצאה שלילית אך לדעתו מדובר בהתחלה של פטרת. הוא נתן לי טיפול בניסטטין 4 פעמים ביום במשך חמישה ימים, כרגע אני ביום הרביעי מתוך החמישה אך אין כלל הטבה. רציתי לשאול מה יש עוד לעשות?

שלום אנונימי, לחזור על התרבית. הרבה בריאות אפי

אוקיי, אבקש מרופא המשפחה. האם צריך לחכות או שאפשר לבצע את התרבית בשנית מיד אחרי הטיפול בניסטטין? תודה על המענה המהיר.

מומלץ להמתין מספר ימים לאחר סיום הטיפול

היי ד"ר, פניתי אל רופא המשפחה והוא אמר שאין טעם לבצע בדיקה נוספת. הלכתי לרופא שיניים במקביל שאמר לי שזה פטרת אבל אני צריך להיבדק אצל מומחה לרפואת פה. במקביל מצאתי מעבדה מיקולוגית שעושה תרבית באופן פרטי שמתמחים בביצוע מדוייק ונכון של ביצוע תרביות לפטריות. נאמר לי שגידול התרבית אורך 4 שבועות. מעבר לכך הסיכוי שתצמח פטריה פתוגנית הוא אפסי. בנוסף פניתי לרופא עור און ליין, צילמתי לו את הלשון והוא אמר שזה פטרת שנוצרה בגלל טיפול אנטיביוטי וצריך להמשיך עם הניסטטין. שאלתי אליך בעקרון- מה לעשות?להמשיך עם הניסטטין או להפסיק, לחכות עד צאת החג(עוד שבוע), לעשות את התרבית, לחכות עוד חודש שלם לתוצאות? זה ממש מוזר לי שכל כך קשה לאבחן את זה והכל לוקח מלא זמן. גם פנייה למומחה ברפואת הפה בבית חולים ייקח מספר חודשים. תודה רבה על כל העזרה!

שלום, אחת האופציות הנוספות העומדות לרשותך היא נסיון טיפולי עם תרופה הנקראת פלוקונאזול. הרבה בריאות אפי

שלום ד"ר, האם התרופה הזו יותר טובה מניסטטין? אני שואל כי הרופא המשפחה וגם רופא העור לא הציעו אותה. ממי אני אמור לבקש אותה? כמה זמן עד שאראה הטבה בד"כ? המון תודות!

שלום אנונימי, 'פלוקונאזול' נחשבת כיעילה יותר לטיפול בפטרת פה בינונית עד קשה- אם אמנם אתה סובל מבעיה זו- מאשר 'ניסטטין', ובד"כ ניתנת לחולים ע"י רופא/ת המשפחה שלהם. הרבה בריאות אפי

שלום ד"ר, אוקיי, אבקש מרופא המשפחה כי כבר מספר רופאים ביניהם רופא העור ורופא השיניים אמרו שמדובר בפטרת. בהתחלה התעלמתי מהחיפוי הלבן על הלשון ,כחודשיים, אבל זה לא עבר ונהיה טעם מר בפה. המון תודות!

שלום ד"ר, בהמשך להשתלשלות העניינים הייתי אצל רופא המשפחה שלי היום שעדיין לא משוכנע בניגוד לדעת רופא העור ורופא השיניים כי מדובר בפטרת הוא הביא לי פלוקנול 50 מ"ג למשך שבועיים. מקריאה בעלון אני מבין שזה המינון הנמוך ביותר, למרות שבאתר של כללית המינון המומלץ זה 100 ליום אבל אני מבין כי הוא לא לגמרי בטוח. אם מדובר בפטרת האם המינון הנ"ל עדיין יעיל כנגד הפטריה? ואם כן מנסיונך האישי עם מטופליך מתי כבר ניתן לראות הטבה כשמטפלים בפטרת בפה? מעריך מאוד את כל העזרה!

שלום, 1. המינון המומלץ של ה'פלוקונזול' לטיפול בפטרת הפה במבוגרים הוא בד"כ 100 עד 200 מ"ג ביום. 2. מניסיוני, לפעמים הטיפול הזה עוזר (למשל כשהבעיה אמנם נגרמת ע"י פטריה שרגישה לתרופה זו) ולפעמים לא (למשל כשבעיה לא נגרמת ע"י פטריה). הרבה בריאות אפי

שלום, אוקיי, אולי עדיף שאמשיך עם הבירור אצל מומחה פה ולסת/ אקבל חוות דעת נוספת מרופא עור אחר ובמקביל אבצע את התרבית באופן פרטי בשנית אחרת יכול להיות שהמינון לא מתאים או שהחיפוי הלבן שאינו חולף בכלל איננו פטריה(שזה מוזר כי הלשון שלי תמיד הייתה נקייה ממה שזכור לי ללא טעם מר בפה). תודה על ההתייחסות המאוד מהירה והמפורטת!

בהצלחה

שלום ד"ר, מסתבר כי בסוף לא מדובר בקנדידה אלא במחסור בברזל. לאחר ביצוע בדיקות דם מקיפות מתברר כי יש לי רמות מאוד נמוכות של ברזל בדם ופריטין(אני צמחוני כבר עשר שנים) ורופא המשפחה אמר שהחיפוי הלבן על הלשון זה גלוסיטיס כתוצאה מחוסר ברזל ואנמיה ולא פטריה. עדיף לעשות בירור מאשר להתחיל טיפול אם לא בטוחים. תודה לך על כל התשובות המהירות, העזרה והעצות הזהירות אך הבטוחות והנכונות.

הרבה בריאות

שלום הייתי אצל רופא נשים לפני שבוע בערך , שבדק אותי מפני שהתלוננתי על כאבים ביחסים ותחושת שריפה , גם בחלק החיצוני וגם בפנים במשך קרוב לשנה בבדיקה הוא אמר שיש הפרשה פטרייתית והעור באזור הפתח משופשף. נתן לי טיפול בכדורי איטרנול פעמיים ביום למשך יומיים ומשחה בשם פוליקוטן לטיפול בחיצוני בוקר וערב למשך שבועיים. הוא אמר ׳ יקח זמן עד שזה יעבור ׳ רציתי לשאול כמה זמן יקח זה אמור לקחת בערך. כדי להבין אם זה עזר הטיפול או לא . ומה דעתך על הטיפול שהוא המליץ רוצה לציין כי סיימתי כבר עם הכדורים במשך יומיים ואין כמובן שינוי עדיין תודה רבה אשמח לתשובתך ולדעתך בנושא

רציתי לשאול בנוסף אם פטריה בנרתיק היא כמו פטריה בציפורניים לדוגמא ? שממש קשה להפטר ממנה עד כדי שאפשר שלא להצליח? יכול להיות שזה ישאר לי ולא יעבור ? או שהטיפולים מצליחים לרוב

הטיפול שקיבלת הוא אחת האפשרויות לטפל. ישנם פרוטוקולים שונים שיכולים לשלב כדורים (כגון האיטרנול שקיבלת, גם לתקופה ממושכת יותר עד 15 יום, וכן פלוקונזול לתקופות שונות), נרות או קרם לנרתיק (כגון אגיסטן ואחרים) ומשחות חיצוניות (כגון משחת הפוליקוטן שקיבלת, משחת קומאגיס ואחרות). באם טיפול זה לא עזר אפשר לנסות שילוב אחר. באם הבעיה לא נפתרת, רצוי גם לוודא שאין גורם אחר שמעורב כגון חיידק או טפיל ולכן רצוי לעשות בדיקת STD בשתן הבודקת מחלות המועברות בדרכי מין. גם שינוי באורך חיים, דיאטה אנטי קנדידה ואמצעים נוספים - לעתים משפרים המצב.

לשאלתך הנוספת - אין קשר בין פטרייה בנרתיק ופטרת צפורניים, הן נגרמות מסוג פטרייה שונה והטיפול שונה. לרוב בעיית הפטרייה בנרתיק נפתרת ע"י טיפול כפי שפירטתי קודם אך במיעוט המקרים זה הופך לבעייה חוזרת ומתמשכת שמצריכה בדיקת כל מקרה לגופו באופן פרטני והתאמת טיפול.

היי בת כמה את?

אמור להשתפר תוך כדי הטיפול ועם סיומו. ישנן אפשרוחות רבות לטיפול תרופתי מבחינת אורך הטיפול, המינון ושילוב תכשירים. לדוגמא - ניתן לתת כדור איטרנול פעם ביום למשך 15 יום (זו רק דוגמא), ניתן לשלב עם נרות וכו. באם הטיפול לא עוזר, מציע שתחזרי לרופא כדי שישקול לבצע בדיקות מסויימות או לשנות את הטיפול.

פורומים בנושא פלוקונאזול
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי