ביופסית נגע עורי קטן בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

04/11/2020 | 00:16 | מאת: ניר

שלום האם יש סכנה בכריתה כירורגית של נגע עורי קטן בבטן לביופסיה? האם יש סכנה לפגיעה עצבית בעקבוץ זריקת ההרדמה המקומית ואם כן מה רמת הסיכון? תודה

הי בכל פעולה של ביופסיה קיים סיכון קטן מאוד לבעיות צלקת - לפעמים ההחלמה יוצרת צלקת לא תקינה, זה בדרכ מופיע באנשים שמצטלקים לא טוב זיהום - כל פצע יכול להזדהם, במידה ויש זיהום ניתן לטפל באנטיביוטיקה ורק לעתים רחוקות צריך לפתוח את התפרים כדי שהזיהום יתנקז ויחלוף דימום - כל חתך יכול לדמם - בפעולה אם יהיה דימום יפסיקו אותו. לפעמים יכול להיות שטף דם קטן במקום פגיעה עצבית היא נדירה, ובבטן אפילו עוד יותר נדירה כי אין עצבים גדולים שאפשר לפגוע בהם שטחית בעור

05/11/2020 | 18:15 | מאת: ניר

צלקת - מדובר בנגע בקוטר של כ2-3 מ"מ. האם עדיין סיכון משמעותי? זיהום - האם יש מקום אצל אדם עם מחלות רקע לטיפול אנטיביוטי מניעתי פומי לפני הפעולה?

תהיה צלקת של כסמ אנטיביוטיקה מניעתית לא מומלצת

05/11/2020 | 18:43 | מאת: ניר

אז לא לגמרי הבנתי את תשובתך לגבי מידת הסכנה בזיהום, ובפרט בזיהום מערכתי . האם עדיף לוותר על הביופסיה? מדובר במטופל שעובר קטטרים של שלפוחית השתן לכן יש לו בקטאוריה אסימפטומטית קבועה בשתן. האם עדיין אין הצדקה לאנטיביוטיקה מניעתית?

גם כאשר יש חיידקים חוזרים בשתן באופן כללי לא מומלץ כיסוי אנטיביוטי לפני הוצאת נגע עורי מהבטן סיכון לזיהום באופן כללי הוא נמוך, באופן פרטני כמובן שמומלץ להתייעץ בצורה מסודרת מול הרופא המטפל שאמור לבצע את הביופסיה

05/11/2020 | 18:59 | מאת: ניר

זה קצת מפחיד. מדובר על אבא שלי. הרופא שאמור לבצע אמר שאין סיכון משמעותי. מצד שני מה שכתבת כאן קצת הפחיד... מצד אחד רוצים שקט נפשי לגבי הנגע על אף שמראש נאמר שרוב הסיכויים שהוא תקין. מצד שני חלילה לא רוצה שיקרה לו משהו בגלל זיהום רב מערכתי. לכאורה מציגים את זה תמיד כפעולה פשוטה ובטוחה.. מה אתה מציע?

05/11/2020 | 18:59 | מאת: ניר

ותודה על הסבלנות הרבה בתגובותיך מכל הלב.

05/11/2020 | 19:06 | מאת: ניר

ושאלה באמת אחרונה - מה לגבי חלילה סיכון לאובדן הכרה או עוד יותר חלילה לדום לב בגלל זריקת ההרדמה המקומית? שוב סליחה על השאלות ותודה על הסבלנות. זה לא שאלות שנעים לי ל"הציק" בגלוי לרופא...

גם אני כותב שאין סיכון משמעותי ! מבין את הדאגה לאבא אך מדובר בפעולה פשוטה מאוד במידה ואתם מאוד חוששים תשאלו את עצמכם ואת הרופא מה החשיבות בהוצאת הנגע - אם קיים חשד לסרטן עור או שמדובר בבדיקה שעשויה לקדם את האבחנה כנראה זה מוצדק ושווה את הסיכון הנמוך אם הממצא לא מאוד חשוד ואבא מבוגר מאוד וחולה אולי לא חייבים להסיר את הנגע זה מסוג הדברים שאתה צריך להתייעץ עם המנתח!! לא ניתן לקבל את כל התשובות מרופא זר באינטרנט

06/11/2020 | 16:32 | מאת: ניר

אבא בשנות ה70 ליייו דמנטי אבל הוא לא מאוד חולה מבחינה פנימאית. והוא מתקשר איתנו ורוצה עוד הרבה שנים איתנו. עבר ניתוח מעקפים לפני כמעט 5 שנים ועם דלקות שתן חוזרות בגלל BPH. אבל בדיקות הדם שלו מצוינות והוא יציב המודינמית. הסיבה להסרת הנגע היא לשלול מלנומה. הרופא אומר שהסיכוי שזה מלנומה הוא נמוך מאוד מאוד אבל בגלל שזה נגע שהשתנה הרי שאנחנו לא רוצים לקחת את הסיכון שחלילה אם זה כן אז נפספס את זה כשזה עוד קטן מאוד.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית