שיעול וליחה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

22/08/2016 | 14:57 | מאת: קארין

במשך שבועיים היה לי כנראה וירוס של שיעול ממושך הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה משאף כדורים לאלרגיה טיפות אף לאלרגיה בכל יומיים הוסיפה לי עוד תרופה כולל קודאין קצת עזר לי פתאום קמתי משינה עם קוצר נשימה ואז לא הפסקתי להקיא ואחכ נרגעתי ניגשתי לטרם כל הבדיקות תקינות אך התחיל לי כאבי גרון וקוצר נשימה שאני מדברת ומתוך שינה כאילו נחנקת רופאת אף אוזן גרון ראתה אותי והיא טוענת שיש לי חומציות בקיבה היא נתנה לי נקסיום אני שותה כבר שבועיים ולא רואה שיפור אני לא ישנה כבר כמעט חודש קשה לי מאוד נמאס לי ללכת לרופא והוא אומר לי שזה יעבור דרך אגב רופא ריאות גם אמר שהכל תקין

קארין שלום, מגוון רחב של מאכלים יכול להשפיע על החומציות בקיבה. במסגרת ההנחיות חשוב להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום ולהימנע משכיבה או פעילות גופנית בסמוך לאכילה. רצוי לצמצם צריכת מזונות מטוגנים ומאכלים שומניים כמו בורקסים, קרואסונים, מלאווח, פיצות, המבורגר וכדומה. כמו כן יש לצמצם צריכת קפאין, שוקולד, מנטה, נענע וניקוטין (במידה ואת מעשנת). מעבר לכך מומלץ לפנות לדיאטנית גסטרו לבירור מעמיק יותר ובניית תפריט מותאם למצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי